Tar upp kampen för Nylandsleden
Bertil Webering går emot aktionsgruppen angående Nylandsleden. - Kommunens förslag är väl genomtänkt och ser ut att skapa både bra boende- och trafikmiljö.
Bertil Webering ger kommunens förslag klart godkänt. - Inget förslag gynnar alla. Men med aktionsgruppens förslag behåller man den dåliga trafikmiljön på Torpgärdan och förtätar trafiken mot centrum och längs Hermelinsgatan. Samtidigt löser man inte problemet med förbindelsen mellan industriområdena. Han vänder sig också mot aktionsgruppens Lena Goldkuhl som hävdat att skolbarnen kommer att tvingas passera en rondell med sex anslutande vägar. Detta framfördes både under mötet ute på Torpgärdan samt på ett senare informationsmöte med kommunen. - Inga barn behöver gå i rondellen. Det är dessutom fyra vägar, inte sex. Barnen kommer gå som de gjort i alla år. Bergsäkert öker trafiksäkerheten, inte minskar, när trafiken dirigeras om till Nylandsleden. Dessutom planeras ett nytt övergångsställe på Gamla Lulevägen cirka 75 meter norr om rondellen. Falsk flagg
Han menar att Lena Goldkuhl, som redovisat 300 namnunderskrifter mot vägen, seglat under falsk flagg när hon samlat in underskrifter och argumenterat mot leden med hjälp av rondellen och de sex vägarna. - Jag har talat med flera föräldrar som aldrig skulle ha skrivit på listorna om de vetat att barnen ska gå till skolan som de alltid har gjort. Hon har värvat röster med hjälp av osanningar och därmed är listorna ogiltiga. Bertil Webering ifrågasätter aktionsgruppens tal om ett attraktivt Torpgärdan. - Ska boende på Torpgärdan, vars villor bara står 10-25 meter från bullrande trafik, fortsätta att bo i bullret? För att några barnfamiljer på Humlevägen, som ligger dubbelt så långt bort från Nylandsleden, ska slippa trafikbullret från den leden? Kuriren sökte förgäves Lena Goldkuhl på tisdagseftermiddagen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!