Svimmade bakom ratten

En medelålders kvinna svimmade bakom ratten och körde av vägen.
Färden fortsatte längs en gång- och cykelbana ett ­ 50-tal meter.
Hon kraschade med bilen mot en rönn och en trafikskylt.
- Tur att ingen blev påkörd, säger räddningsledaren.

BODEN2006-06-01 06:00
Singelolyckan inträffade vid tretiden i onsdags eftermiddag och orsakade trafikstockning längs Gamla Lulevägen som stängdes av i cirka 20 minuter.
Polisen stängde av vägen i båda riktningarna för att räddningsarbetet skulle kunna fortlöpa ostört.
Enligt räddningsledare Micael Holmbom var kvinnan på väg från Torpgärdan och in till stan i sin bil. Hon färdades ensam och strax innan hon kom in i cent­rum kände hon sig väldigt illamående. Kvinnan vände därför för att åka hem igen. På väg tillbaka till Torpgärdan svimmade kvinnan bakom ratten och kom över på fel sida av vägen.
Bilen fortsatte upp på gång- och cykelbanan som löper parallellt med Gamla Lulevägen. Efter 50 meter tog färden slut mot en trafikskylt och en rönn nära en villa.

Vaknade efter kraschen
Olyckan inträffade alldeles intill korsningen Gamla Lulevägen/Älgvägen.
Brandmannen Robert Sandberg var först framme på olycksplatsen. Han var egentligen ledig och befann sig hos sin gamla arbetsgivare tvärs över gatan när han såg olyckan.
Kvinnan vaknade till efter kraschen mot trädet. Robert Sandberg satte sig i passagerarsätet och pratade med henne i väntan på ambulans och räddningstjänst.
- Hon klagade över smärtor i bröstet, säger Micael Holmbom.

Inga synliga skador
När räddningspersonalen kom fram såg de till att fixera nacke och rygg innan kvinnan lyftes ur bilen och upp på båren. Hon fördes sedan med ambulans till Sunderby sjukhus.
Kvinnan använde bilbälte och hade inga synliga yttre skador, uppger räddningsledaren.
- Det var tur att ingen person befann sig på gång- och cykelbanan. Det hade kunnat sluta riktigt illa, säger Micael Holmbom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om