När Kuriren tog del av svaren på fredagseftermiddagen hade 50-talet skrivelser nått barn- och utbildningsförvaltningen avseende lokal- och strukturutredningen för grundskolan.
Fler kunde slinka in. Remisstiden gick ut först vid midnatt.
Hedenbarnens svar var som synes kort, men även välkomnande. I alla fyra förslag i utredningen ska Bredåkersbarnen flyttas till Hedenskolan.
Fagernäs
Behåll Fagernässkolan, proklamerar 150 personer som skrivit på en lista. Skolan läggs ner i alternativ 1 och eleverna får gå på Korpenskolan, ombyggd för 42 miljoner kronor till en F-9-skola.
Fagernässkolans verksamhetsråd har farhågor om alternativet och påpekar att barnen måste passera en av länets mest trafikerade vägar, väg 97, om eleverna flyttas.
Kyrkan oroas
Kyrkorådet i Gunnarsbyns församling känner ansvar även för skolan.
"Vi ser med stor oro på utvecklingen som pågår inom skolområdet i Bodens kommun", skriver rådet och efterlyser alternativ och dialog.
"Inga möjligheter ges för lösningar i kommunala lokaler som skulle kunna behålla högstadierna i Harads och Gunnarsbyn på plats".
Verksamhetsrådet vid Tankeborgen Svartlå Fria, byns friskola, dömer ut planerna på att lägga ner högstadiet i Harads. Förslaget finns i alla fyra alternativen. Rådet förespråkar utveckling och marknadsföring av Haradsskolans naturprofil med jägarexamen, lägerskola och förarbevis för skoter.
Profilen en tillgång
"Se landsbygdsprofilen som en tillgång, nyttja distansöverbryggande teknik för vissa ämnen om det behövs och samverka med andra skolor. Behåll även Bredåkers skola för att ha fortsatt elevunderlag för Harads högstadieskola."
Reservation
De politiska partierna är inte remissinstanser. Oppositionen ska ta del av remisserna och prata sig samman, uppger Rigmor Åström (M).
- Det finns bra korn i alla förslagen, men även saker som vi aldrig kan gå med på. Till exempel att man ska bussa elever från Norrbyarna ända till Sävast. En reservation blir det, men vi vet inte hur skarp.