Skogså firar ny förskola

Norrbyarna har anledning att fira. Byn Skogså har fått en förskola.
- Roligt att det startas något nytt, säger fyrabarnspappan Jan Enbom.

BODEN2006-09-18 06:00
I fredags firades det ordentligt i skolan i Skogså när den nya förskolan öppnade. Norrbyarådet hade bjudit in förskolebarn, föräldrar, politiker samt rektorn för Skogså skola. Förskolan ligger i samma lokaler som skolan och 14 barn är inskrivna vid dagiset.
Skogså skola har varit nedläggningshotad men byborna vägrade ge upp kampen.
- Vi hade bestämt oss för att rädda kvar skolan, säger Kjell Dahlén, en av eldsjälarna.
En arbetsgrupp tillsattes och alla insåg att det gäller att bygga underifrån och få fler barnfamiljer att flytta in till byarna. Därför satsade man på att få en förskola till byn. Dessutom vill byborna köpa loss skolbyggnaden av kommunen.
Kjell Dahlén berömmer de styrande politikerna i barn- och utbildningsnämnden för deras lyhördhet och fingertoppskänsla i ärendet.
- Den här förskolan har växt fram tack vare byborna och när vi såg att det fanns tillräckligt många barn var det ett enkelt beslut att öppna en ny förskola, säger Bosse Strömbäck (v), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
- Kanonbra. Roligt att det startas något nytt. Oftast brukar det handla om nedläggningar när det gäller skola och förskola i byarna, säger Jan Enbom som bor i Inbyn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om