Simon gör Sveriges bästa Dry Martini

Sveriges bästa Dry martini görs av bodensaren Simon Wanler. Vin & Sprits nationella drinkmästartävling avgjordes i går mellan åtta finalister som tagits fram bland drygt 100 tävlande. Simon Wanler, för tillfället bartender på Brasseriet i Luleå, knep mästartiteln med två oliver och en väldigt torr variant av den klassiska drinken.

BODEN2005-12-06 06:30
Hur blandas den perfekta drajjan?<br>&nbsp;? Drapera glaset med några droppar Noilly prat, fyll på med sex centiliter Plymouth gin, sätt två oliver på en cocktailpinne och pressa ett uns citron över för att ge det lite citrondoft.<br>Vad betyder det här för karriären?<br>&nbsp;? Inte så mycket tror jag. Det dricks så lite Dry martini i Norrbotten. Men jag hoppas kunna öppna min egen cocktailbar i Luleå i framtiden, då kanske det är en bra referens att skylta med.<br>Kommer du att få löneförhöjning?<br>&nbsp;? Jag frågade faktiskt min chef om det precis efter att jag fått priset. Han bara skrattade. Men jag hoppas.<br>Finalisterna sorterades ut efter bästa drinkrecept, vilken var din finaldrink?<br>&nbsp;? Jag kallar den Apple cobbler. Lika delar Plymouth gin, grön curacao, guanabana juice, äppelnektarkoncentrat och färsk lime. Garnera med en äppelskalspiral.<br>Är det din juldrink?<br>&nbsp;? En klassisk äggtoddy är bättre på julen. Som alkoholfritt alternativ funkar den sämre. Då är en chokladdrink bättre: riktigt mörk choklad som kokas upp med mjölk och smaksätts med lite rivet apelsinskal.<br>Till sist, hur skulle du blanda en Dry martini till James Bond?<br>&nbsp;? Han har förstört Dry martinins rykte genom att bland annat använda vodka i stället för gin. Jag skulle också be honom att åtminstone prova en som var rörd och inte skakad. Vermouthen förstörs när den skakas.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om