Säger nej till kamera mot idrottshall

Kommunen tycker inte att ingången till idrottshallen på Björknässkolan ska kameraövervakas.
I ett yttrande till sin ansökan hos länsstyrelsen föreslås att en av de planerade kamerorna riktas om.

BODEN2007-08-08 06:00
Fastighetsavdelningen har tröttnat på klotter, skade- görelse och brandtillbud i området mellan skolans huvudbyggnad, idrottshallen och Björknäsparken. Därför har Bodens kommun ansökt om att få sätta upp fyra övervakningskameror för att bevaka skolans bakgård.
Bevakningen av området via kamerorna ska ske från klockan sex på kvällen till sex på morgonen samt under hela dygnet på helger och skollov. Bodens kommun har inte tidigare prövat med kameraövervakning på skolor utan detta är tänkt som ett projekt som ska pågå under ett år.
Kommunens säkerhetssamordnare Tommy Lindvall har besökt området och medger att det ligger ensligt till och att det är en uppehållsplats för ungdomar. Han stödjer kommunens försök till kameraövervakning och även skolans personal har godkänt övervakningen.
De områden som ska bevakas ligger inom skolans område och omfattar inga andra platser där folk normalt uppehåller sig utom när de ska besöka skolan. På helger och kvällar vistas dock föreningar i sporthallen. Därför föreslår kommunen i sitt yttrande att den kamera som övervakar ingången riktas om så att den inte täcker ingången till idrottshallen.
Kommunens bedömning är att det ska finnas ett skydd mot integritetsintrång för den enskilde. Enligt lagen ska tillstånd för allmän kameraövervakning bara beviljas om intresset av övervakning väger tyngre än den enskildes intresse av att inte bli övervakad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om