Under en längre tid har det varit fokus på miljö och hälsa. Bland annat har råvaror bytts ut mot ekologiska och närproducerade.
- Allt fler får upp ögonen och intresset för vad vi faktiskt äter. Både lärare och elever jobbar målmedvetet för att bli Sveriges bästa restaurangskola med inriktning mot ekologiska varor, säger Kenneth Vinblad von Walter, restauranglärare.
Att bli kravcertifierad är något som få skolor kan skryta med. Det är en kvalitetsstämpel som tydligt visar det fina arbetet som skolan har gjort det senaste halvåret.
Elevrestaurangen Viljan har öppet för allmänheten och vid vissa tidpunkter är det även olika temakvällar. Allt för att kunna bjuda på det där lilla extra. Under december brukar det också dukas upp ett dignande julbord. Något som brukar vara populärt bland bodensarna.
Och nu har restaurangen gått ett steg till i positiv riktning.
- Våra gäster kan både äta och dricka ekologiskt när de besöker restaurangen, säger en nöjd Kenneth Vinblad von Walter.