Samtidigt kommer affären där mat och bakverk som eleverna gjort bli en butik som ska hålla öppet mer än tidigare.
Det heter egentligen restaurang - och livsmedelsprogrammet och finns på Björknäsgymnasiet i Boden. Nu finns det planer på att skapa ytterligare en inriktning mot butiksförsäljning inom färskvaror, delikatesser och catering.
– Den ska starta hösten 2016. Eftersom vi inte har något handelsprogram här så passar det bra, säger Kathrun Magito.
Det är lärarna Elisabeth Steen och Catarina Wiklund som har tagit fram underlaget till förändringen.
– Vi har haft kontakt med branschen och de är lyriska. De får tillgång till välutbildad personal, säger de.
Tanken är att eleverna som väljer den här inriktningen ska gå kurser där de kan stå i skolans butik.
– I dag har vi öppet då och då och vi skickar ut epost på skolan om det, men nu ska eleverna även få arbeta med marknadsföring, säger Kathrun Magito.
Praktiken ska eleverna kunna få i butiker, bagerier, kaféer eller på cateringföretag.
– Meningen är att eleverna ska vara anställningsbara när de gått utbildningen. De ska kunna stå i kassan och känna igen alla de olika råvarorna och kunna komma med rekommendationer.
Utbildningen har redan idag kontakt med företag som gärna vill ta emot praktikanter.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesinriktat program.
– Men det är många som väljer att läsa in en högskolekompetens. I dag är det två tredjedelar av eleverna som planerar att göra det, säger Catarina Wiklund.