Rekordmånga runt fikaborden

Henry Andersson hade växthus och vinbärsbuskar. Linnea Korvi odlade mest grönsaker.
På onsdagen träffas de igen på Killingholmen när odlingslottsföreningen bjuder på fika och underhållning.

BODEN2007-07-27 06:00
För femte året bjuder Killingholmens odlingslottsförening in de boende, personal och anhöriga på Midgårdarna till kolonilottsområdet. Lions, Röda korset och Kyrkans blomsterfond sponsrar arrangemanget. Vädergudarna är nådiga och bjuder på solsken, bara några regnstänk kommer under de två timmarna som festligheterna pågår på den vackra Killingholmen.
- Ett år regnade det nästan hela tiden, men alla de andra åren har vi haft fint väder, berättar Rune Stadin som sitter i före-ningens styrelse. Förra året kom cirka 90 under de två onsdagar Midgårdarna bjöds på fest, men eftersom vädret inte var det allra bästa förra onsdagen blir det bara en gång i år.

Äldre generationen
Många kom från de närliggande Midgårdarna och det blev snabbt fullt runt kaffeborden. Fler bord plockade fram eftersom från kolonilotterna.
- Vi har räknat till 143 besökare vilket är rekord. Det är roligt att så många vill komma. För oss är det en sporre att göra det här. Det känns som att vi får ge lite tillbaka till den äldre generationen, säger Rune Stadin.
Det blev stora kramen när de forna odlingslottsgrannarna Henry Andersson och Linnea Korvi sågs igen. Han bor numera på Midgårdarna.
- När jag hade kolonilott var jag här hela somrarna. Det känns fint att få komma tillbaka hit, säger Henry Andersson.
- Vi hade mycket med varandra att göra på den tiden. Jag har haft mycket hjälp av Henry under årens lopp, fortsätter Linnea Korvi.
Hon hade sin kolonilott på 150 kvadratmeter i tio år, men förra sommaren var hon tvungen att sluta på grund av sin reumatism. Nu nöjer hon sig med att komma på besök.
Malin Asplund är en annan av de seniorer som kommer till Killingholmen. Hon får hjälp av feriearbetaren Erik Jonsson att komma fram med sin rullstol.
- Nu ska det bli gott med kaffe, säger hon glatt och tillägger:
- Det är kul att komma hit och få se folk och höra musik också.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om