Tillsammans med Linea Cazorla, 33, från Stockholm har hon startat podcasten "Två adhd-mammor med en podd" och Instagramkontot @adhdmammormedenpodd, där de delar med sig av sina erfarenheter.
– Vi gör det här för att ingen ska behöva känna sig ensam. Men också för att nästa generation flickor inte ska behöva kämpa lika hårt som vi har gjort, säger Fanny Jönsson.
Fanny Jönsson och Linea Cazorla lärde känna varandra för drygt år sedan när de var föräldralediga. De matchades via en app som kopplade ihop kvinnor med adhd och deras samtal blev snabbt en daglig del av livet.
I juli ifjol bestämde de sig för att starta podden tillsammans. De sitter på var sin ort och spelar in på distans. Nu har de gjort 40 avsnitt och fått stort gensvar med hittills 26 000 lyssningar.
– Det är dagligen kvinnor som hör av sig till oss, säger Fanny Jönsson.
Planen i framtiden är att också starta en mötesplats för kvinnor online samt att börja föreläsa.
Fanny Jönsson och Linea Cazorla har vardera två barn, fem och två år gamla, och upplevde att det var en stor utmaning att gå från ett till två barn med fler behov att tillgodose och fler tider att hålla koll på, samtidigt som tiden för återhämtning minskar.
– Vi som har adhd har en överaktiv hjärna och behöver regelbunden sömn, men det är svårt att få sömnbehovet tillgodosett med två barn, säger Fanny Jönsson.
De har kunnat känna igen sig i varandras erfarenheter och att få dela dem med någon har gett dem ny styrka.
– Jag vet ingen kvinna med adhd som inte vill få livet att fungera, men när du blir mamma tar det så mycket energi och kraft när du har de här utmaningarna, vilket riskerar att leda till annan sjuklighet som ångest, oro, depression och utmattning. Med rätt diagnos tidigt i livet går det att undvika utmattning och sjukskrivningar, säger Linea Cazorla.
Adhd hos flickor och kvinnor tar sig i regel annorlunda uttryck än hos pojkar och män och därför tar det ofta mycket längre tid innan de får sin diagnos – eller så förblir de odiagnostiserade.
– För mig är det som att sitta i en berg- och dalbana där energin och känslorna är det som åker med dig, säger Linea Cazorla.
Själva har de fått sina diagnoser som vuxna och först efter upprepade vårdkontakter genom livet.
– Det finns ju ett synsätt att barn med adhd är jobbiga, odrägliga och lite ouppfostrade. Men flickorna missar man ofta, för de håller ihop i klassrummen och stör inte andra, säger Fanny Jönsson.
Det finns en baksida av det.
– Vi lär oss tidigt vilka förväntningar som finns på oss, trycks in i en box som inte är gjord för oss och maskerar våra problem, vilket kostar oss hälsan. Själv blev jag utmattad första gången när jag var 15 år, säger Fanny Jönsson.
Impulsivitet, rastlöshet, hyperaktivitet, och dålig tidsuppfattning är egenskaper som kan finnas hos personer med adhd, men medan pojkar blir utåtagerande vänder flickor och kvinnor det ofta inåt i stället.
– Att ständigt tygla stormen inom dig är det som kostar, säger Linea Cazorla.
– Ena dagen är du låg på energi och får inget gjort, nästa dag måste det hela tiden hända något. Folk tror ofta att vi inte lyssnar, men vi tar in allt – samtidigt, förklarar Fanny Jönsson.
Impulsiviteten kan också leda till "oversharing", det vill säga att man berättar för mycket om sig själv för någon och ångrar sig efteråt.
I dag känner de att de har kunnat hitta ett sätt att vara förälder som fungerar för dem.
– Barnen får ett väldigt roligt och spännande liv, det händer grejer, men det är också balanserat med återhämtning som en viktig del, säger Fanny Jönsson.
– Med de rätta förutsättningarna tror jag att vi blir ganska så fantastiska föräldrar – närvarande och känslomässigt mogna. Vi står upp för oss själva och visar barnen att det är viktigt, säger Linea Cazorla.
Vi säger hej då till Linea Cazorla och går ut och ser oss omkring utanför. Fanny Jönsson bor i Heden i ett gammalt hus från 1910. För fem år sedan uppfyllde familjen sin gårdsdröm och kunde skaffa ankor, höns, hästar, katter hundar och kaniner. Närheten till djuren betyder mycket för henne.
– Jag har alltid tillbringat mycket tid med hästar, det var min räddning när jag var yngre.
När hon har ångest på natten brukar hennes ena katt krypa upp och lägga sig på bröstet.
Att vara kreativ är också viktigt när man har adhd och i det nya rymliga huset har hon plats för en liten keramikverkstad. Men därinne vill hon inte bli fotograferad.
– Det är så stökigt. Det känns som att det speglar min hjärna, säger hon leende.