Överklagar hästflytt åter igen

Den 1 juni måste Alf och Anders Gustavsson flytta sina hästar från gården i Svartbjörnsbyn.
Detta enligt en dom i miljödomstolen. Domen har överklagats men ännu har inte miljööverdomstolen bestämt om man ska pröva frågan.

BODEN2007-01-08 06:00
Miljödomstolen har tidigare avgjort frågan om hästhållningen på en fastighet i Svartbjörnsbyn. På gården har Alf och Anders Gustavsson ett antal hästar. Grannen, som är allergisk, vill att hästhållningen upphör. Grannen fick rätt av både länsstyrelsen och miljödomstolen, men kommunen samt Alf och Anders Gustavsson har överklagat till miljööverdomstolen. I december lämnade Gustavsson in en skrivelse med skälen till varför de överklagar.
Miljödomstolen menade att Gustavsson saknade tillstånd att ha häst inom stadsplanelagt område.
"Vår gård och hästhållning fanns långt innan den första planen gjordes och har fortgått löpande under åren", skriver Alf och Anders Gustavsson.
De fortsätter:
"Det kan inte ha varit lagstiftarnas avsikt att männi­skor, med stöd av lag eller föreskrifter skall kunna drivas från gård och grund, tvingas upphöra med sitt företag..."
Så här skriver de i slutet av skrivelsen till miljööverdomstolen:
"Däremot kan vi inte upphöra med vår verksamhet, den är vårt liv och vår utkomst. Ett arv som är produkten av flera generationers slit och arbete."
Miljööverdomstolen har ännu inte beslutat om man beviljar prövningstillstånd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om