På onsdagen ser det inte mycket ut för världen vid Boden Arena. Och om bara tio dagar ska campingstad och tävlingscentrum stå klara.
Men kommunens representant i ledningsgruppen, Leif Nordström, pensionerad förvaltningschef för kultur och fritid, är inte orolig.
– Tidsschemat håller, säger han tryggt. Och ekonomiskt sett har vi inte fått några överraskningar, även om totala bilden ännu inte är riktigt klar.
Fint i stan´
En hel del kronor satsas av Bodens kommun. Dessutom har kommunala organisationen lagt ner stort engagemang på O-ringen.
– Det ska bland annat vara snyggt och fint i stan´ med planteringar och igenlagda gator som varit uppgrävda.
För värdskapet är det otroligt viktigt att alla i Boden ställer upp, understryker han.
– Man måste se det som hela kommunens arrangemang, inte bara O-ringenorganisationens. Och så har skett. Speciellt har föreningslivet ställt upp på ett fantastiskt sätt.
Dusch för många
Vi tittar in i duschanläggningen, bekostad av kommunen. Vattenrör är dragna längs de presenningsklädda väggarna. Från rören går massor av duschslangar.
Svettiga orienterare får duscha på lastpallar. Under dessa finns diken, klädda med plastfolie. Vattnet rinner via dikena till kommunala avloppsnätet.
Enkelt men fiffigt.
– 200 personer ska kunna duscha samtidigt, förklarar Leif Nordström och blickar ut över havet av duschplatser.
Mässa
Kanske får vatten- och avloppssystemet ligga kvar till andra arrangemang. Höstens maskinmässa ska använda en del.
– Vi har sagt att vi kan ha O-ringen flera gånger, skojar Leif Nordström. Men om detta säger de i ledningsgruppen: ABSOLUT INTE! tillägger han skrattande.
Två etapper går i Storklinten som tillfälligt ikläder sig orienteringsdräkten. Ägarna Skicamp i Boden AB hyr ut anläggningen utan att bli förmögna.
– Det vi kan tjäna litet på är boendet. Och restaurangen under tävlingsdagarna, säger Peter Wallin på Skicamp. Samt att vi får uppmärksamhet. Några fler människor kan hitta till Storklinten.