Nytt prisrekord i Boden – dyraste villan någonsin

Ett nytt prisrekord har satts i Boden. En villa i Sävast har blivit såld för en kvarts miljon kronor mer än förra toppnoteringen.

Denna villa på Södra Maranvägen 11 i Sävast har precis blivit såld för 5 650 000 kronor. Det är nytt rekord i Bodens kommun.

Denna villa på Södra Maranvägen 11 i Sävast har precis blivit såld för 5 650 000 kronor. Det är nytt rekord i Bodens kommun.

Foto: Privat

Boden2021-03-23 18:00

För några år sedan såldes en villa i Buddbyträsket i Bodens kommun för 5,4 miljoner kronor.

Nu har fastigheten halkat ner till andra plats i statistiken. Ny etta är en villa i Sävast som nyligen såldes för 5 650 000 kronor.

– Vi har kollat värderingsdata och den visar att denna villa är dyrast någonsin, säger Erik Wallström, mäklare vid Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som sålde huset.

Villan, som byggdes 2005, har en boarea på 189 kvadratmeter – det ger ett slutligt kvadratmeterpris på strax under 30 000 kronor.

Sjurummaren ligger placerad alldeles intill Lule älv på adressen Södra Maranvägen 11. På fastigheten finns även ett dubbelgarage och en utomhuspool.

– Det är en otroligt fin fastighet. Både säljare och köpare är nöjda med affären, säger Erik Wallström som menar att Boden bara blir attraktivare och attraktivare.

Han nämner exempelvis stålsatsningen i Norra Svartbyn som något positivt för området.

– Det känns som att det har blivit ett uppsving. Det har varit en bra prisutveckling i Boden under den senaste tiden och stålsatsningen kan nog ge allt en extra skjuts.

Erik Wallström menar att det inte hör till vanligheterna att villor i Boden säljs i denna prisklass. Själv har han aldrig varit i närheten av 5 650 000 kronor tidigare.

– Det ha mer handlat om "standardpriser", säger han och fortsätter:

– Att förmedla denna bostad är extra roligt. Det är kul för mig personligen, jag är ju en tävlingsmänniska. 

Erik Wallström är mäklaren som förmedlade villan i Sävast.
Erik Wallström är mäklaren som förmedlade villan i Sävast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!