Systematiskt har polisen sökt igenom de eftersöksplatser, som den haft för avsikt att söka av. De har använt sökmetoden EFP, efterforskning försvunnen person, och har även följt upp tips, utan resultat. Nu har de inga eftersöksplatser kvar att söka av.
45-årige Mikael Simonsson har varit försvunnen i över två månader, sedan den 11 juli. Missing people och anhöriga vädjar nu om allmänhetens hjälp.
Helgen 10-11 oktober gör de en kraftsamling i samråd med polisen. De koncentrerar sig fortfarande på området i Notsel där Mikael Simonsson sågs senast, eftersom det inte finns några indikationer på att han kan finnas någon annanstans.
– Vi har fortfarande områden där, som inte är genomsökta, säger Magdalena Nordsvan, tillförordnad verksamhetsledare för Missing people Norrbotten.
De har gått ut med förfrågningar till orienteringsföreningar i fyrkanten, BBK Boden och FRG, Frivilliga resursgruppen, som tillhör civilförsvaret.
– Vi jobbar på för fullt, säger Magdalena Nordsvan.
De vädjar till allmänheten att ställa upp och söka efter Mikael nu inför vintern. För när isarna lägger sig och snön kommer blir det mer svårsökt av naturliga skäl. De som ska vara med ska anmäla sig till Missing people. Än så länge har det kommit in få anmälningar och Magdalena Nordsvan hoppas att de kommer bli många fler.
Hon passar på att via Norr Media uppmana människor att ställa upp och påpekar att man inte ska känna att man måste delta både lördag och söndag för att få medverka, utan alla som vill avsätta tid är välkomna.
Sista dagen för anmälan är 6 oktober och man kan anmäla sig på norrbotten@missingpeople.se. Man uppger namn, telefonnummer, tidpunkt för deltagande och om man har användbara färdigheter eller specialkompetens.
Missing people ska för första gången göra en skallgång i vatten. Den genomförs i Flarkån. Det ska ske med hjälp av båtar, dykare och personer som vadar och söker av de grunda delarna, särskilt vid kanterna under växtligheten.
Personerna som ska delta i den skallgången är handplockade på grund av säkerheten. Det krävs att de som deltar både har fysiken som krävs och vattenvana.
– Vi kommer även ha tillgång till undervattenskamera, säger Magdalena Nordsvan.
Planeringen av insatsen pågår och de arbetar på att även få drönare till platsen.