Anki Granström driver ett företag som sysslar med mat, drycker och event i Boden. Rikard Mattsson i sin tur har restaurangen Kårbacken, där festivalen ska äga rum 17 och 18 maj.
1 000 biljetter till de olika festivalpassen är släppta och de hoppas på stor uppslutning.
– Söderut tror jag att det är vanligare med den här typen av event, men vi vill lyfta de gin-producenter som finns i länet, så nu skapar vi världens nordligaste gin-scen, säger Anki Granström.
Det räknar till sex gin-producenter i Norrbotten, varav två finns i Boden. Alla kommer att visa upp sig på festivalen. Därtill ansluter en tillverkare från Umeå.
Besökarna får möjlighet att veta mer om gin, både hur destilleringen och tillverkningen går till och hur drycken går att kombinera på ett smakfullt sätt med olika sorters mat.
– Vi vill att våra gäster ska få lära sig vad som är gott tillsammans i glaset och på tallriken och hur man får ihop det, säger Anki Granström.
Det kommer nämligen inte bara att finnas gin på festivalen, utan även lokala matproducenter har bokat in sig bland utställarna.
Festivalen kommer att pågå både utomhus och inomhus.
– Det blir som en klassisk mässa där du går runt och provar. När det gäller gin får du smaka kanske en eller två centiliter för det är ju ganska starkt, konstaterar Rikard Mattsson.
Det blir också under hållning med DJ och gin- och dryckesprofilen Emil Åreng som leder programmet från scenen.