Hotell öppnar gastropub – ny satsning i Boden

Till helgen öppnar gastropuben på Drottninggatan 11 för mat och dryck. Där serveras både hotellgäster och bodensare."Gastropuben är ett ställe som stan har saknat. Vi vill förändra matkartan för Boden", säger delägaren Felix Eriksson.

Ny restaurangchef på Gastropuben D.11 är bodensaren Erik Jakobsson som många känner." Jag är ny i restaurangbranschen men jobbet känns väldigt kul. Gastropuben är ett ställe som Boden har saknat", säger han.

Ny restaurangchef på Gastropuben D.11 är bodensaren Erik Jakobsson som många känner." Jag är ny i restaurangbranschen men jobbet känns väldigt kul. Gastropuben är ett ställe som Boden har saknat", säger han.

Foto: Lena Leffler

Boden2023-06-29 19:00

På fredag sker en förpremiär för speciellt inbjudna gäster och på lördagen invigs gastropuben D.11 vid tolvtiden.

– Vi har varit lite hemlighetsfulla med konceptet. Yours har tagit fram en ny grafisk profil för restaurangen. Vi heter fortfarande Hotell Drottninggatan 11 men grafiken visar att båda ställena hör ihop.

– Tanken från början var att skapa en reception som motsvarar hotellets standard när vi fick lediga ytor i samma fastighet. Primärt handlade det om skapa en frukostmatsal med klass. Sedan insåg vi ganska snabbt att det här måste vi göra något mer av. Vi har upplevt att det under flera år saknats ett ställe i Boden där man opretentiöst kan hänga, säger Felix Eriksson. 

undefined
Under torsdagen putsades det fönster och man höll på med förberedelserna både utomhus och inomhus inför öppnandet.

Valet föll på en gastropub, som de valt att kalla restaurangkonceptet. 

– Det ska finnas en pubkänsla inomhus sett till inredningen. Våra gäster ska kunna komma hit utan att fundera på om man måste boka bord. Man ska kunna hänga i baren och om man blir hungrig ska man kunna äta här, säger nye restaurangchefen Erik Jakobsson. 

Erik jobbade tidigare med kundservice och försäljning men har även kört taxi.

– I mars körde jag en känd föreläsare till hotellet. Gästen hade inte sin portkod så jag ringde Felix som jag känner. Under samtalet berättade han att de kommer att söka en restaurangchef.

– Jag har inte jobbat inom branschen tidigare men är väldigt intresserad av mat. Jag älskar människor och tycker det ska bli kul att vara på en restaurang där det händer saker hela tiden, säger han.

undefined
Felix Eriksson, delägare, inne i den nya Gastropuben."Vi ska bjuda på en rolig annorlunda meny med hög kvalité. Vi har enormt duktiga kockar som komponerat menyn".

I dag har de anställt 12 till 15 personer. Det är restaurangchef, tre kockar, bartender, serverings- och hotellpersonal.

Gastropuben är öppen för vem som helst men är också hotellets restaurang. Stället är öppet sju dagar i veckan från augusti då den tredje kocken också är i tjänst. Det blir hotellfrukost, brunch, lunch, middag från sju på morgonen till 23:00 på vardagar och 01:00 på helger. 

– Vi ska bjuda på en rolig annorlunda meny med hög kvalité. Vi har enormt duktiga kockar som komponerat menyn. De har 20 års erfarenhet i branschen, säger Felix.

undefined
En bild från både Gastropubens uteservering och Hotell Drottningggatans 11s uteservering. Där finns det totalt 65 uteplatser.

Gastropuben har serveringstillstånd. 

– Inomhus finns det 65 sittplatser och lika många utomhus vilket gör oss till Bodens största uteservering. Vi kommer också bjuda på livemusik och har satt in ordningsvakter på helgerna för allas trevnad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!