Nu öppnar Bodens första lekland

På fredag öppnar äntligen Bodens Fun House, kommunens första permanenta lekland. Bakom satsningen står två unga bodensare som lagt ner både kropp och själ i projektet.

Förväntansfulla. Hala Jafar Aljebore och Robin Nordberg ser fram emot att släppa in alla glada barn i leklandet.

Förväntansfulla. Hala Jafar Aljebore och Robin Nordberg ser fram emot att släppa in alla glada barn i leklandet.

Foto: Josefin Wiklund

Boden2017-03-31 07:00

Efter en dryg månads försening slår nu Bodens Fun House upp portarna för första gången. Urban Stores gamla lokaler på Sturegatan har fyllts med rutschkanor i olika storlekar. Skumgrop, bollhav, bollkanon, karuseller för de yngsta, en 110 kvadratmeter stor hoppborg och mängder av tunnlar och gångar att klättra i. Allt i glada godisfärger som gult och rosa.

– Vi vet ju hur glada barnen kommer bli. Det är det man får energi av, att se alla glada barn, säger Robin Nordberg, 25, som startar leklandet tillsammans med sambon Hala Jafar Aljebore, 26.

– Det är inte superstort, men det är en cool grej, säger Hala.

Idén till leklandet föddes för ett år sedan, då både Hala och Robin stod utan jobb och samtidigt kände att de ville göra något roligt för att utveckla Boden.

Nu är det klart för invigning, men paret har fått kämpa hårt för att nå hit då varken bankerna eller Almi trodde på deras idé.

– Jag tror att de tycker att vi är för unga och gröna, men det tände en eld i mig, säger Hala.

För att finansiera allt har de tagit privata lån. De har läst på, gått företagarkurser och framför allt: de har gjort mycket själva, slitit hårt och fått stor hjälp av nära och kära.

– Vi har lagt blod, svett och tårar, vi har lagt ner allt vi har i det här. Ska man göra något ska man göra det ordentligt, säger Hala.

Hela tiden har de känt starkt stöd och nyfikenhet från bodensarna och de ser fram emot att kunna släppa in alla leksugna.

– Min systerson har frågat när vi öppnar varje dag i tre månader och förra veckan stod ett gäng pensionärer och försökte kika in genom fönstret, säger Hala.

I anslutning till leklandet finns även ett café där enklare mat serveras, en barnvagnsparkering och skåp för värdesaker. Ett tips är att ta med eget hänglås som på badhuset.

– Jag har jobbat i restaurang förr så jag kan stress, men aldrig med 100 barn på samma ställe så vi får se hur det blir med ljudnivån. Vi har försökt dämpa ljudet så mycket vi kan, säger Hala.

Först var tanken att öppna i mitten av februari men det gick inte, det tog längre tid än väntat att montera ihop leklandet, framför allt nätet som kringgärdar alla olika delar.

– Vi är väldigt måna om säkerheten och har testat allt noga, säger Hala.

De har även testat rolighetsfaktorn på sina syskonbarn, med stor framgång.

– Det blir gråt och tandagnisslan när de ska gå hem, säger Robin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om