Nu är dörren stängd

I fredags låste Emil Selberg, 22 år, dörren till Excellent i Boden.
Efter bara sex månader läggs verksamheten ned.
Ett trettiotal anställda drabbas.

BODEN2006-06-10 06:00
I fredags stängdes dörren. Callcenterföretaget Excellent lägger ner verksamheten efter bara ett halvår. Det var i januari som företaget drog i gång verksamheten i före detta ICA Kanonens lokaler som topprenoverats.

Hyr i tio år
Excellent hyr lokalen av Bodenbo och kontraktet gäller i tio år. Excellent har inte definitivt sagt nej till en eventuell fortsatt verksamhet i framtiden.
Företaget har haft både tim-anställda och heltidsanställda. När beslutet togs och förhandlingarna med facket avslutats kom parterna överens om att de anställda skulle få jobba kvar en månad. I fredags var sista arbetsdagen. Ett fåtal säljare jobbade.
Emil Selberg är så kallad coach, ledare, och han har nu fått jobb vid Excellent i Stockholm. Fyra anställda vid kontoret i Boden flyttar söderut. Två har fått jobb i Piteå.
- Vi hade förtur till lediga jobb vid andra Excellentkontor eller i Tradimuskoncernen, säger Emil Selberg.
Han berättar att en del fått jobb vid andra callcenterföretag i Boden.
När det oväntade beslutet presenterades var det många som blev besvikna.

Ingen bra stämning
- Stämningen har så klart inte varit lika god som innan nedläggningsbeslutet kom. Men vi har jobbat på bra och försökt hålla huvudet högt. Det är synd att verksamheten i Boden läggs ner, det tycker vi allihop som jobbat här, säger Emil Selberg och påpekar att ledningen förmodligen analyserat situationen väl innan man tog beslut om nedläggning.

Inte förutsättningar
Till Norrbottens-Kuriren har ledningen för Excellent tidigare sagt att man inte hade förutsättningar att fortsätta expansionen i Boden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om