Mordbrännarjakt löste ett annat fall

Polisens jakt på mordbrännaren löste ett annat fall.
En 34-årig man erkände nyligen i polisförhör att han anlagt en villabrand i Harads.
Han kunde dock inte häktas.

BODEN2007-01-04 06:00
När polisen utredde källarbranden på Sveafältet strax före jul framkom uppgifter som gjorde att fallet med en mordbrand i Harads i mitten av oktober togs upp på nytt.
Då brann av okänd anledning en villa strax norr om Harads.
Den misstänkta mordbranden inträffade på förmiddagen och villan förstördes.

Haradsbrand uppklarad
Men nu har polisen löst fallet.
- Utredningen av branden i förrådet på Sveafältet före jul föranledde oss att återuppta fallet med branden i Harads. Det fanns en vag koppling, och vid en ny genomgång av det ärendet och med ytterligare information så är den branden nu uppklarad. Vi läste igenom ärendet en gång till och fick lite mer sidoinformation som gjorde att vi fick en konkret misstanke som vi kunde höra honom om, säger kriminalkommissarie Ulrika Wahlberg.
Polisen höll en mängd förhör och fick fram uppgifter som gjorde att de kunde gripa en 34-årig man misstänkt för att ha anlagt villabranden i Harads.
Enligt Ulrika Wahlberg har mannen erkänt gärningen.

Känd av polisen
Den misstänkte anhölls men eftersom det gått mer än två månader sedan dådet inträffade så bestämde åklagaren att inte begära honom häktad.
- Normalt sett blir man häktad för en mordbrand, säger Ulrika Wahlberg.
Polisen hade redan i oktober sina misstankar mot mannen, men kunde inte gripa honom.
Enligt Ulrika Wahlberg har han ingen direkt koppling till det hus han tände på och inget tyder på fler gärningsmän.
- Han hade anlagt flera brandhärdar och verkligen gjort vad han kunnat för att huset skulle ta eld. En klassisk mordbrand. Mannen är känd av oss men inte för den här typen av brott, säger Wahlberg.
34-åringen är inte misstänkt för bränderna på Sveafältet.
Läs mer:
<P><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?CategoryID=2764&amp;ArticleID=1385302&amp;ArticleOutputTemplateID=125&amp;ArticleStateID=2"><STRONG>Alla bränder har inträffat på en tisdag</STRONG>, Norrbottens-Kuriren 4 jan 2007</A><BR><BR><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?CategoryID=2764&amp;ArticleID=1385301&amp;ArticleOutputTemplateID=125&amp;ArticleStateID=2"><STRONG>Mordbrännarjakt löste ett annat fall,</STRONG> Norrbottens-Kuriren 4 jan 2007</A><BR><BR><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?ArticleID=1385278&amp;CategoryID=2764&amp;ArticleOutputTemplateID=125&amp;ArticleStateID=2&amp;ParentID="><STRONG>Hyresgäst misstänkt,</STRONG> Norrbottens-Kuriren 4 jan 2007</A></P>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om