Missnöjd med plusjobb

Hjördis Lindström är missnöjd med sitt plusjobb inom musikskolan i
kommunen.
- Hon har fått det hon blivit lovad, säger barn- och utbildningschefen Karina Pettersson-Hedman.

BODEN2007-08-11 06:00
Hjördis Lindström är kraftigt synskadad. Hon är pianostämmare och har under drygt tio års tid åtagit sig uppdrag åt Bodens kommun. Den första december förra året fick hon en 50 procents anställning som så kallad plusjobbare under ett år.
Hon skriver nu till kommunchefen och påtalar sitt missnöje.
"Redan under september 2006 började vi planera hur min arbetssituation skulle utformas för att jag om möjligt skulle kunna få ett bestående arbete på sikt vid musikskolan" skriver Hjördis Lindström och fortsätter:
"En fin fasad målades upp hur min specialistkunskap som pianostämmare skulle kunna varvas med administrativa arbetsuppgifter."

Oanvändbart rum
Karina Pettersson-Hedman säger att dessa administrativa arbetsuppgifter är de som uppstår runt hennes roll som pianostämmare.
Enligt Hjördis Lindström skulle hon få ett arbetsrum på Centralskolan, vilket föll efter beslutet att skolan skulle läggas ner. Hon föreslog därför ett arbetsrum på Björknässkolan.
Hjördis Lindström påpekar sedan bland annat att hon inte visste att Björknässkolan och musikskolan inte har något samarbete eller att skolelever skulle vistas i rummet när hon inte var där. Enligt skrivelsen har hon inte kunnat utnyttja rummet.

Utnyttjad
Pianostämmerskan har en rad synpunkter på vad hon anser vara brister och tror inte att kommunen haft för avsikt att anställa henne permanent.
"Deras strategi har hela tiden varit att endast utnyttja mig som pianostämmare under en kort tid de får ersättning för mina tjänster",
skriver Hjördis Lindström.
Karina Pettersson Hedman berättar att ett möte med Hjördis Lindström är inplanerat till nästa vecka.
- Då ska vi reda ut saker och ting, men hon har fått det hon blivit lovad, säger Pettersson-Hedman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om