Vietnamesen Thomas Nquyen uppvuxen i Boden öppnade för ett år sedan sin första Bao Street Kitchen ställe på Bryggeriet. Den ska nu flyttas tilll ett centralare, ännu hemligt, läge. I Piteå öppnades ett ställe i somras efter Storgatan och 7 november är det Bodens tur. Thomas Nguyen är ensam ägare.
– Jag hoppas i framtiden BAO kan vara ett varumärke som kan kallas en kedja. Vi lagar mat mer mot snabbmatshållet och sysslar med asiatisk streetfood. Vi nischar inte mot något specifikt land utan vi tar det som vi tycker är gott från Asien.
På menyn finns bland annat bao buns som kan kallas för en typ av asiatiska tacos bestående av fyllning med kyckling, sidfläsk eller något annat gott i ett ångkokt bröd.
– Det blir mycket självservering. Vi har skärmar med en meny. Gästerna klickar in sin beställning på en dataskärm och sedan betalar direkt med kort. Det fungerar som på max-restauranger.
Stället ligger vid Kungsbron i Titantics gamla lokaler.
– Jag hyr bara bottenvåningen och har renoverat i några månaders tid.Det ska vara häftig inredning. Det är lite det som är upplevelsegrejen. Eftersom vi serverar asiatisk mat så ska känslan i lokalen vara att man kommer till Asien. Vår lokal skriker ganska mycket Tokyo, det är mycket neonskyltar. Tapeterna är unika och våra egna som vi tagit fram, säger 34-åringen.
Thomas tycker det är roligt att man är lite unika med BAO i norr.
– Det finns andra krögare i Boden som serverar mat men vårt koncept är lite annorlunda och sticker ut. Jag tror det behövs för i dessa tider är mycket av samma slag i branschen. Det finns heller ingen här som gör det som vi vill satsa på nu.
Bao Street Kitchen i Boden kommer att ha fem anställda och erbjuda 100 sittplatser inomhus.
– Vår mat kan kopplas till Fodora som vi har på andra ställen men första månaden kommer vi inte vara uppkopplad dit. Vi vill hantera restaurangen på plats och vara tillgängliga för att kunna lägga resurserna på dem som besöker oss.
Thomas har stora förhoppningar för sin satsning som gammal bodensare. Stället kommer att öppna klockan 11 vardagar och stänga klockan 20. På helgerna har de öppet längre.
– Det är alltid roligt med nya etableringar och jag tror absolut att bodensarna vill besöka oss. Tanken är också att kanske ha nattöppet för snabbmat på lördagar men där är inget beslut taget än.