Larm om brand i vattenverket i Boden

Ett larm om en misstänkt brand vid en industribyggnad i Boden inkom på onsdagsförmiddagen.

Ett larm om brand i vattenverket i Boden inkom vid strax före elva på onsdagen.

Ett larm om brand i vattenverket i Boden inkom vid strax före elva på onsdagen.

Foto: Emma Vallin

Boden2024-10-09 11:00

Larmet kom strax innan klockan 11 på onsdagen. Det gällde Pagla vattenverk.

Räddningstjänsten har fem enheter på plats. Det rökutveckling på platsen och räddningstjänsten arbetar med att lokalisera varifrån röken kommer och hur den uppstått.

 ”Det enda vi vet just nu är att det är någon form av kabelbrand. Vi är där inne och söker och det är ändå en bra miljö, ingen svart rök, ingen brand utan det är något proppskåp eller något sånt. Men vi håller på att ta reda på exakt vart det är. Ingen person är skadad och det verkar som det mesta fungerar där inne, så vi ska vara undersöka varifrån det kommer ifrån", säger insatschef Patrik Lindfors. 

Efter ungefär 20 minuter valde räddningstjänsten att avsluta sitt arbete på platsen och där driften tagit över arbetet med att undersöka vad som kan ha orsakat rökutvecklingen.

– Vi tror det är förvärmningen till ventilationen, då man har snurr på luften inne i berget, och som det verkar är det någonting kring den förvärmningen som har gett rökutvecklingen. Det har inte varit så mycket rök för det är ju automatlarm, alltså ett brandlarm här inne, och det har ju inte löst ut. Så det kommer nog från den här ventilationen, om det är ett lager som har skurit eller om det är rem, det ska driften undersöka. Men för oss är det färdigt", säger insatschef Patrik Lindfors.

Fotnot: I en tidigare version skrev vi att branden var vid värmeverket. Det stämmer alltså inte, utan det gällde Pagla vattenverk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om