Arrangemanget som pågår i tre dagar är ett av de större miljöinriktade eventen i länet. Gösta Eriksson är projektledaren som stått vid rodret ända sedan första året.
–Jag skulle säga att det är det viktigaste arrangemanget då det är både hälsofrämjande och med närproducerad mat. Det är vårt bidrag till ett miljövänligare samhälle, säger han.
I år har närmare 190 utställare anmält sig, inte en enda till får plats.
–Det är fullsatt, det blev det även i fjol. De som kommer nu måste jag tyvärr neka. Men vi ska titta efter möjligheter att utöka området till nästa år, vi har redan fått bokningar för 2014, säger Gösta Eriksson.
Temat för i år är folkhälsa, miljö och närproducerad mat. Förutom försäljning blir det bland annat paneldebatter och musikunderhållning.
–Det är ett spännande program.
Gösta Eriksson gillar själv att odla i trädgården och är, så vitt han vet, den enda i länet som odlar vit slanggurka. Den sorten har funnits i släkten i generationer och kom från början till Boden med särskilda frukt- och gröntvagnar vid järnvägsstationen. Varje år lägger Gösta Eriksson in gurkan och äter den senare som tillbehör till fram för allt kötträtter.
I år har 12 kilo slanggurka lagts in, hittills. Åtminstone fyra kilo till lär det bli. Men någon försäljning på marknaden blir det inte för Gösta Erikssons del.
–Nej det är bara för husbehov. Och så delar vi med till släkten, säger han.
Bodens skördefest och miljödagar är något Gösta Eriksson jobbar med året om och nu i slutspurten märks platser och ut och tälts sätts upp. Men tid över till slanggurkor och andra växtligheter har han ändå.
–Ja, det måste man ha. Jag är ute och plockar bär också. Det är viktiga saker.