Kvinna i Moderattoppen i Boden

Maria von Schantz greppar Moderaternas ordförandeklubba i Boden 2015.

Natovän. Bo Hultin, Moderaterna i Boden, föreslår i en motion till länsförbundsstämman att Sverige bör ansöka om medlemsskap i Nato.

Natovän. Bo Hultin, Moderaterna i Boden, föreslår i en motion till länsförbundsstämman att Sverige bör ansöka om medlemsskap i Nato.

Foto: Petra Isaksson

BODEN2015-04-03 18:13

Hon valdes till ordförande i Bodenmoderaterna på det nyligen avhållna årsmötet. Johan Johansson blev vice ordförande. I föreningens styrelse sitter även fullmäktiges gruppordförande Olle Lindström.

Göran Ahlman, Linda Isaksson, Hans B. Nilsson, Daniel Rönnbäck och Rigmor Åström valdes till ledamöter. I styrelsen ingår även en ledamot från MUF.

Ersättare blev Åke Eltoft, Göran Höglund samt en ledamot från MUF.

Flera motioner behandlades på årsmötet. Bo Hultin motionerar till länsförbundsstämman om att Sverige bör gå med i Nato. Detta bör utredas i samverkan med Finland. Bo Hultin vill öka samarbetet med Finland och Nato och föreslår att Sverige förbereder en ansökan till nämnda försvarsallians.

Helena Nordvall föreslår i en motion till länsförbundsstämman och partistämman att man vidtar åtgärder för att halvera antalet fallolyckor till år 2020. Exempelvis kan speciella fallmottagningar organiseras inom hälso- och sjukvården.

I ett uttalande kritiserade årsmötet Moderaternas insatser i höstens landstingsval.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om