Körsångare sökes i Boden

Körsångare sökes i Boden. Stan är en av sju orter i landet som med en kör ledd av Brolle Jr ska tävla i TV 4:s nya lördagsunderhållning. I går hölls en första uttagning i Björksalen. -Jag vill vara med för att det är så roligt att sjunga i kör, säger Christian Bäck.

KÖRSÅNGARE. Anders Norman sjunger i Chorismakören. Han hoppas bli en av de 20 som får sjunga med Brolle jr i TV4:s nya musikprogram.

KÖRSÅNGARE. Anders Norman sjunger i Chorismakören. Han hoppas bli en av de 20 som får sjunga med Brolle jr i TV4:s nya musikprogram.

Foto: Pia Bäckström

BODEN2008-02-14 01:45
Musiktävlingen går ut på att sju kända artister åker till sina hemorter och där sätter ihop en kör. Körerna tävlar sedan mot varandra varje lördag i direktsändning med start den 29 mars. Musiken kommer att vara modern och inga klassiska körverk. Varje vecka röstas en kör ut av svenska folket, ingen jury kommer att bedöma körerna. En kör står sedan som vinnare av en stor summa pengar till sin hemkommun.-Det hade varit kul för kommunen om Boden vann. Hoppas att pengarna kommer att användas till ungdomsverksamhet i så fall, säger Veronica Strandberg och Fredrica Engström som sitter och väntar på sin tur.De går andra året på estetiska programmet och tycker att castingen är ett bra tillfälle att få sjunga. Tjejerna har fyllt i sina anmälningsformulär och väntar på sin tur som dock dröjer ett tag. De har nummer 27 och 28.-Lite pirrigt känns det allt, men det släpper säkert när jag börjar sjunga, säger Fredrica.-Det kan vara kul att få lite scenvana, säger Veronica.De flesta som köar när uttagningen startar kl 16 går på estetiska programmet på Björknässkolan. Castingen kommer att pågå i tre timmar. Precis som under Idol-uttagningarna sjunger man för en "jury" som består av Ellinor Ågeryd och Saga Israelson från produktionsbolaget. Ingen filmning sker i det första skedet.-Det blir aktuellt senare. Vi kommer tillbaka om några veckor för slutcastingen och då ska Brolle välja ut de som ska bilda hans kör, säger Saga Israelson.Christian Bäck har haft turen att sjunga först.-Bra att vara först så slipper jag sitta och vänta och hinna bli nervös, säger han.Han går tredje året på estetiska programmet och hoppas gå vidare till nästa uttagning. Det vill också Anders Norman, 63, som har sjungit med kören Chorisma i 20 år. Han har sjungit med Brolle Jr flera gånger tidigare på julkonserterna i Hildursborg.-Det var roligt att Brolle och Boden blev utvalda. Jag hoppas att det här ska skapa mer intresse för att sjunga i kör, säger Anders Norman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om