Känd rocktrummis lärde ut knepen

Jonna Löfgren, trummis i rockbandet Glas Vegas, föreläste och hade work-shop med elever på Björknäsgymnasiet under onsdagen.

Jam med Jonna. Här kör Lukas Lindkvist, elev på musikprogrammet, litet jam med Jonna Löfgren.

Jam med Jonna. Här kör Lukas Lindkvist, elev på musikprogrammet, litet jam med Jonna Löfgren.

Foto: Håkan Zerpe

BODEN2015-03-11 18:56

Glas Vegas är ett mycket känt rockband från Skottland. Jonna Löfgren är från Boden, bor nu i Stockholm, men minns fortfarande hur det var att gå på Björknäsgymnasiets musikprogram jämte att spela trummor i kommunala musikskolan.

Nu var hon tillbaka till rötterna.

– Jag har haft en föreläsning som handlade om hur jag började spela trummor i Boden och hur jag blev medlem i Glas Vegas.

Vid Kurirens besök hade Jonna Löfgren just avslutat en work-shop med nio elever från musikprogrammet. Hon delade frikostigt ut tips och råd jämte gav svar på frågor som eleverna ställde.

– Ekonomi och trummor, trumpinnar, funderade Lukas Lindkvist, årskurs 2. Jag är rocktrummis och jag spelar svinstarkt. Det blir dyrt att hålla igång spelandet eftersom trumpinnarna går sönder.

Elevröst:

– Spela svagare, Lukas! (skratt).

Rekommendationen från Jonna Löfgren var att testa ett annat fabrikat.

Lukas Lindkvist fick också köra ett jamset tillsammans med Jonna Löfgren. Den sistnämnda hade stora ord gällande Lukas spelande.

– Vilken jäkla trummis som sitter här. Du har världens möjligheter om du fortsätter med trummor och jobbar med ditt uttryck. Jag tror inte att jag hade dina chops (nivå, fritt översatt) när jag gick gymnasiet.

Lukas Lindkvist konstaterade:

– Drömmen är att kunna livnära sig på musiken. Jag är rocktrummis, gillar Led Zeppelin, fast jag tycker att bredd är viktigt så jag håller också på med jazz och klassiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om