Hinder ny attraktion för barnen

Militären i Boden har en, och nu även barnen. I parken intill Bodens försvarsmuseum invigdes i går en mini-hinderbana. - Vi får hoppas det blir en succé, säger Anna-Karin Rönnbäck, chef för försvarsmuseum.

INVIGNING. Nasthalie Berggren, 6 år, fick sköta invigningen av barnens hinderbana vid Bodens försvarsmuseum. Det är hon som utformat skylten som avtäcktes i går.

INVIGNING. Nasthalie Berggren, 6 år, fick sköta invigningen av barnens hinderbana vid Bodens försvarsmuseum. Det är hon som utformat skylten som avtäcktes i går.

Foto:

BODEN2007-06-27 01:45
Närmare 40 barn från Björkdungens förskola trotsade regnet i går för att vara med på invigningen av den nya attraktionen vid Bodens försvarsmuseum.Målade hinder
I en liten skogsdunge i parken intill försvarsmuseum har kommunens parkavdelning byggt en liten hinderbana. Sommarjobbare vid försvarsmuséet har målat hindren.Nathalie Berggren, som i dag fyller 6 år, har utformat skylten med texten hinderbana. På baksidan står det "välkommen tillbaka."Nathalie fick vara med om att inviga hinderbanan genom att klippa det blå-gula bandet.- Klara, färdiga, gå!Anna-Karin Rönnbäck gav klartecken till start och alla barnen med Nathalie i täten sprang i väg mot det första hindret.Över förväntan
Totalt består banan av sju hinder och ett bollplank.Lennart Stubé vid parkavdelningen är nöjd med satsningen och följde igår barnens färd runt hinderbanan.- Det här blev över förväntan, säger han.Anna-Karin Rönnbäck berättar att försvarsmuseum har ytterligare en attraktion. En helikopter i vilken barnen kan trycka på en massa knappar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om