Länets ridlärare på ridläger: "Nyttigt och givande"

En gång om året åker länets ridlärare på fortbildning, en bootcamp som arrangeras av Bodens ridklubb och leds av Maria Eriksson. "Vi kan ge våra elever kunskap och inspiration när vi själva är fulltankade med energi”, säger ridläraren Lotta Lindelöf.

Lotta Lindelöf med Valetta, säger att veckan i Boden är "som balsam för själen".

Lotta Lindelöf med Valetta, säger att veckan i Boden är "som balsam för själen".

Foto: Bodens ridklubb

Boden2022-08-15 13:36

Maria Eriksson är ursprungligen från Boden men numera boende i Skåne. Hon är utsedd till Fellow inom Svenska ridpsportförbund, som är den finaste titeln inom ridskole- och ridsportens utbildningsvärld. 

– Flera av oss har gått ridgymnasium hos Maria och tränar och gått utbildning hos henne, berättar Paulina Mannberg, verksamhetschef på Boden ridklubb.

På årets läger deltog 17 ridlärare från länet, en av dem är Lotta Lindelöf som är ridskolechef på ridklubben Dundret i Gällivare.

– Det är både nyttigt och väldigt givande. Det betyder att vi kan starta terminen full av inspiration och det gör jättemycket, säger hon.

Hon säger att hon, liksom andra ridlärare, brinner för sitt jobb och för hästarna.

– En gemensam nämnare för oss alla är just hästarna. Det som är unikt är att det inte bara blir ett jobb för oss, utan ett sätt att leva. Och så får vi också vara på ridläger, säger Lotta Lindelöf med ett skratt.

Det innebär förstås att sova på madrass i teorisalen eller som för Lotta Lindelöf och hennes kollegor, att sova över i hästbussen.

– Sedan så har vi ju också middag med olika aktiviteter, bland annat så rider vi ett dressyrprogram utan häst. Mitt i middagen så drar vi alla ut i partykläder för att ge middag åt hästarna. Då är det mockning i klackeskorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!