Daham Aula Shekko har hyrt fastigheten drygt ett år. Lokalen var först stängd eftersom att restaurangen och nattklubben förlorade utskänkningstillståndet efter rättegången mot förra ägarna bröderna Nuyng ( se faktaruta). I samband med att Daham Aula Shekko hyrde fastigheten såldes han också den egna restaurangen Da Vinci i september förra året.
– Jag har ett tvåårigt avtal men har valt att säga upp det. Mitt utskänkningstillstånd räckte till sista augusti här på stället.
Enligt kommunens alkoholhandläggare Lilian Jansson finns idag inget sökt utskänkningstillstånd på fastigheten efter det nuvarande löpt ut.
– I dag tar det minst två månader också att handlägga ett nytt tillstånd, säger hon.
Det bolag som tidigare ägt fastigheten är Väg och Städ i Boden AB. I dag är fastigheten köpt tillbaka av banken och ägs av Lotus Fastighets Sweden AB. De som sitter i styrelsen för det nya fastighetsbolaget är släktingar till bröderna Nguyen. I en tidigare artikel har Daham Aula Shekko sagt att han funderade på att köpa fastigheten.
– Ja, det stämmer men på grund av olika omständigheter ville banken inte göra någon affär. Nu när jag fått en ny möjlighet att återigen få driva min gamla restaurang Da Vinci satsar jag istället för fullt på det stället.
– Den förra köparen som köpte av mig Da Vinci ville sälja tillbaka för hans barn trivdes inte häruppe. Jag har också saknat min egen rörelse, säger Daham Aula Shekko.
När han nu tar över igen så blir det också en positiv förändring.
– Jag kommer att börja satsa på att servera svenskt kött. Det behövs verkligen en köttrestaurang i Boden. Jag tycker att jag lärt mig mycket genom att driva The Bull under ett års tid vad gäller den biten. Jag tycker om att lära mig nya saker hela tiden. Det är så man går framåt som företagare.
Han blir också glad att återse sin vedugn där han gör sina speciella pizzor.
– Den ugnen har jag investerat mycket i. Den är inte så lätt att handskas med. Specialmjölet till dessa kvalitétspizzor får jag köpa i södra Sverige. Jag är den enda kunden från norr.
Målet är att servera en vanlig lunchmeny och ha kötträtterna på kvällen. Han tror det kan bli svårt att byta namn för det är så inarbetat hos bodensarna.
– Jag har 70 sittplatser och det ska räcka för att bedriva den här verksamheten och den utökade menyn.