Första bindande avtalet för H2GS: "Klart med BMW"

H2 Green Steel har nu tecknat ett bindande leveransavtal med biltillverkaren BMW. Avtalet gäller även återvinning av skrot

H2 green steel ska använda både malm och skrot i sin produktion av fossilifritt stål vid stålverket som ska byggas här i Norra Svartbyn i Boden.

H2 green steel ska använda både malm och skrot i sin produktion av fossilifritt stål vid stålverket som ska byggas här i Norra Svartbyn i Boden.

Foto: H2 Green Steel/Sandell Sandberg/Mats Engfors

Boden2022-08-19 17:05

Enligt Karin Hallstan, företagets presschef, är detta det första bindande avtalet för H2GS.

– Vi har sedan tidigare ramavtal med ett antal företag inom främst bilindustrin, vitvaror och byggbranschen. Men detta avtal med BMW är det första slutgiltiga bindande avtalet, säger hon.

I maj presenterade H2GS de företag som man har ramavtal med, alltså icke bindande avtal. Det är bland andra, BMW, Mercedes-Benz, Miele, Scania, Electrolux, Bilstein Group, Roba metals och ett antal till.

– Nu har vi alltså nått ändå fram till ett bindande avtal med BMW, säger Karin Hallstan.

Hur mycket fossilfritt stål ska ni leverera till BMW?

– Det kan jag inte säga. Men de ramavtal vi tecknat i olika branscher innebär leveranser av 1,5 miljoner stål per år från år 2025. Det är cirka 60 procent av vår planerade produktion vid starten, säger Karin Hallstan.

Hon vill inte heller uppge vad avtalet innebär i pengar för H2GS.

– Det kan jag inte berätta, säger Karin Hallstan.

Förutom leveranser av fossilfritt stål förbinder sig H2GS också att ta hand om och återvinna skrot från BMW.

– Det är stål som blir över i produktion som vi återvinner i vår produktion. Vi är överens om att 40 procent av det stålskrotet ska återvinnas av oss, säger Karin Hallstan.

Det innebär att H2GS har både malm och stålskrot i sin produktion av fossilfritt stål. Som vi tidigare berättat planerar H2GS att komma igång med produktion av fossilfritt stål i Norra Svartbyn i Boden 2025.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!