Gymmet får nya ägare: "Målet är att växa"

Crossfit Boden byter ägare. Fredrik Forsberg och de andra delägarna lämnar över stafettpinnen till fyra medlemmar. "De driver det vidare, vilket känns bra. Det är den lösning vi helst ville ha", säger Fredrik Forsberg.

Jimmie Karlsson, Oscar Nilsson, Johan Sharma och Helena Lundström är de nya ägarna av Crossfit Boden.

Jimmie Karlsson, Oscar Nilsson, Johan Sharma och Helena Lundström är de nya ägarna av Crossfit Boden.

Foto: Privat

Boden2022-10-06 13:24

Crossfit Boden startade 2014. Fredrik och Sofia Forsberg har tillsammans med Niklas och Jenny Hultgren ägt den 600 kvadratmeter stora lokalen.

– Vi har klasser i ett litet format med maximalt 12 personer för att deltagarna ska få en bättre utveckling än när de tränar själva eller vid klassisk gruppträning. Med crossfit blir det lite som att man har en personlig tränare. I vår gruppträning arbetar vi mycket med att utbilda människor i träning, säger Fredrik Forsberg och fortsätter:

– Syftet är att bli starkare och få bättre kondition, i stället för klassisk gymträning som ofta handlar om att bygga muskler och bli så stor som möjligt.

Hur ser intresset ut för crossfit i Boden?

– Intresset har vuxit under ganska många år.

Varför säljer ni?

– Under coronapandemin handlade det mycket om att försöka anpassa verksamheten. Att försöka hålla avstånd och begränsa antalet som tränar i lokalen samtidigt. Det krävdes mycket energi till att få allting att fungera. När vi kom ut på andra sidan i våras så kände vi att idéerna var slut och att det inte fanns någonting mer att hämta, säger Fredrik Forsberg.

Fyra medlemmar har gått ihop och tar över Crossfit Boden från och med den 1 oktober.

– De driver det vidare, vilket känns bra. Det är den lösning vi helst ville ha. Det hade inte känts lika bra om det hade kommit in någon helt utifrån och tagit över det.

Fredrik Forsberg kommer att fortsätta träna på Crossfit Boden.

– Självklart. Nu ska man komma hit och njuta av det vi byggt upp och bara vara en av de som tränar här.

De nya delägarna är Oscar Nilsson, Jimmie Karlsson, Johan Sharma och Helena Lundström. De är alla medlemmar sedan flera år och tränar crossfit.

– Det känns spännande och utmanande att ta över. Vi tänker förvalta och utveckla vidare boxen, säger Helena Lundström.

Hur ser planerna ut?

– Ett mål är att boxen ska växa med fler medlemmar. Att de omkring 240 medlemmar som vi i nuläget har fortsätter träna, trivas och känner den gemenskap som crossfit står för. Vi ser ljust på framtiden och hoppas att fler får upp ögonen för sporten, säger Helena Lundström.                                                                                                

Fredrik Forsberg och de andra delägarna överlämnar stafettpinnen till fyra medlemmar.
Fredrik Forsberg och de andra delägarna överlämnar stafettpinnen till fyra medlemmar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!