Boden game camp växer – grönt ljus för spelutbildning

I höst startar spelutbildningen Futuregames animator and VFX artist. Utbildningen blir den sjunde spelutbildningen i Sävast. "Med detta kompletteras vårt ekosystem ytterligare och vi blir ännu attraktivare", säger Mattias Bergqvist på Boden business park.

Det är Changemaker educations som fått klartecken för yrkeshögskoleutbildningen Futuregames animator and VFX artist. Utbildningen kommer att bedrivas av Futuregames på Boden business park.

Det är Changemaker educations som fått klartecken för yrkeshögskoleutbildningen Futuregames animator and VFX artist. Utbildningen kommer att bedrivas av Futuregames på Boden business park.

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden2023-01-16 13:19

Det är Changemaker educations som fått klartecken för yrkeshögskoleutbildningen Futuregames animator and VFX artist. Utbildningen kommer att bedrivas av Futuregames på Boden business park. (VFX är en förkortning av engelskans visual effects. En VFX-artist använder mjukvara för att skapa visuella effekter inom film-, spel- och reklamproduktion.) Det skriver Bodens kommun i ett pressmeddelande.

– Vi fick återigen ett positivt besked av Yrkeshögskolan som verkligen ser och förstår den långsiktiga satsning på spelbranschen som vi gör här i Boden, vilket känns oerhört glädjande. Med detta kompletteras vårt ekosystem ytterligare och vi blir ännu attraktivare, både för studenter som flyttar hit men även för de spelbolag som i allt större utsträckning tittar på att etablera sig i Boden, säger Mattias Bergqvist, affärsutvecklare på Boden business park.

– För oss på 5 Fortress välkomnar vi denna goda nyhet då ännu en stor och väl så viktig pusselbit faller på plats för oss och spelindustrin i Boden, säger Johan Sundqvist, lead game designer på spelbolaget 5 Fortress som har kontor på Boden business park.

Utbildningen, som kommer ha tio platser i Boden och 25 i Stockholm, omfattar 550 YH-poäng och ungefär 2,5 års heltidsstudier.

– Vi som utbildningsanordnare är väldigt glada över att kunna vidga vår portfölj inom spelutbildningar för att förse regionen med nya talanger, som på sikt kommer att stärka spelbranschen i norr, säger Lina Ekström Morin, site manager för Boden på Futuregames/Changemaker Educations.

Boden game camp

Boden game camp är ett ekosystem för dataspelsindustrin i Boden och en integrerad del av Bodens business park. På Boden game camp finns sedan tidigare YH-utbildningarna Game artist, Game designer, Game programmer, QA/Game tester samt Komvuxutbildningen Game-dev indie, folkhögskoleutbildningen Indiespelutvecklare och gymnasieutbildningen GameDev-programmet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!