Gokart-huset slår igen

Gokart-huset i Boden upphör med sin verksamhet, tre år efter starten. Fastigheten har sålts till ett annat företag. - Intresset har dalat för gokart i hela landet, säger Gokart-husets ägare Per Bergström.

BODEN2006-05-27 06:00
Gokart-huset i Boden invigdes i juni 2003 och under den första sommaren kom omkring 100 besökare om dagen. Men nu konstaterar Per Bergström att det inte längre är lönsamt att fortsätta.
- Det finns inte ekonomisk bärighet på det, säger han.
Även om han har fått signaler om att intresset för gokart har avtagit i hela Sverige vill han inte säga att det är orsaken till att han nu väljer att upphöra med verksamheten.
- Nej, jag tänker inte skylla på det.

Sålt fastigheten
Gokarthuset ligger i ett industrihus på Torpgärdan, som Per Bergström övertog när kommunen tänkte riva det. Fastigheten har nu sålts till företaget Mectec, en mekanisk verkstad som ligger granne med Gokarthuset.
- Det känns rätt att sälja till någon som det går bra för, det gagnar ju Boden, säger Per Bergström.
Förutom han själv har två personer varit anställda på Gokart-huset. Dem har han nu varit tvungen att säga upp.
- Det känns trist, det får man ju säga.
Per Bergström påpekar att det inte är fråga om att Gokarthuset är på väg att gå i konkurs.
Bolaget kommer att bestå, men verksamheten blir en annan. Exakt vad han ska göra framöver har han inte riktigt bestämt ännu, klart är att han fortsätter sälja mopeder.
- Nu ska jag tömma huset och vila mig lite, sedan kommer jag tillbaka.
Sommaren har varit högsäsong för Gokart-huset och kring jul har många företag varit inbokade. Merparten av alla besökare har varit turister.
- 70 procent av min omsättning har kommit från folk utifrån, säger Per Bergström.
Gokart-huset stänger från och med den 1 juni. Enligt Per Bergström har verksamheten gått runt, men den har inte varit tillräckligt lönsam för att det kännas meningsfullt att driva den vidare, uppger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om