Frisell tar befälet på I 19 (uppdaterad)

Överste Mikael Frisell blir ny chef på I 19 i Boden efter Olof Granander.

Välbesökt. Personal, besökare och andra intressenter hade samlats i I 19:s idrottshall för att följa ceremonin när I 19 bytte chef.

Välbesökt. Personal, besökare och andra intressenter hade samlats i I 19:s idrottshall för att följa ceremonin när I 19 bytte chef.

Foto: Håkan Zerpe

BODEN2014-12-10 17:22

Mikael Frisell tog på onsdagen över flaggan från Olof Granander som varit I 19-chef under nästan fem år. Mikael Frisell, 48, blir tillika chef för Bodens Garnison och Militärområde Nord. Han började sin militära bana i Skövde som pansarsoldat och har haft en rad olika befattningar under sin yrkesverksamma tid inom Försvarsmakten.

– Jag har varit mycket i Boden, bland annat under utvecklingen av Stridsfordon 90, berättade han på en presskonferens.

Mikael Frisell kommer att pendla från bostadsorten Stockholm.

– Att bli chef för I 19 och Militärområde Nord är det bästa jobbet som en överste kan ha ute i Försvarsmakten.

Du blir också Försvarsmaktens förlängda arm gentemot kommunen?

– Försvarsmakten och samhället hänger ihop. Jag kommer att driva på samma sätt som Olof ett mycket nära samarbete med kommunen och har nyss pratat med kommunalrådet och kommunchefen.

Olof Granander ska utveckla ett utbildningssystem inom Försvarsmakten.

– Det har varit en fantastisk tid att arbeta här tillsammans med så många fina medarbetare, sammanfattade han åren i Boden.

Rekryteringen till Försvarsmakten efter att värnplikten lagts i vänteläge har i media beskrivits som dålig. Olof Granander menar tvärtom.

– Vi har lyckats bra och den plan vi satte upp har följts. Vad som är svårt är att hitta ett balanserat system så att personalomsättningen går i tillräcklig takt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om