Flera brister när restaurang inspekterades

En inspektion av en säsongsbetonad restaurang i Boden visade att verksamheten brast på 5 av 8 kontrollerade punkter, bland annat genom vilseledande information på menyn.

Boden2014-07-16 16:41

Syftet med inspektionen, som gjordes av Miljö- och byggnämnden i Boden, var framförallt att kontrollera verksamhetens rengöring, märkning, hantering och lagring samt personliga hygien.

Inspektionen var restaurangens första, och visade alltså på brister inom flera olika områden. Bland annat hade ett av kylskåpen en temperatur på mellan 17 och 21 plusgrader, trots att det inte bör överstiga 8 grader.

Golvet i verksamheten är av trätrall, vilket enligt Miljö-och byggnämnden ökar risken för att skadedjur tar sig in och kontaminerar maten, och vid besöket stod dörren till livsmedelslokalen öppen vilket också ökar risken för skadedjur.

På menyn stod det även att restaurangen serverade fetaost, medan det i själva verket var salladsost. Eftersom fetaost består av get- eller fårmjölk och salladsost är gjord av komjölk innebär det en risk för allergiker.

Miljö- och byggnämnden påpekar att avvikelserna bör åtgärdas så snart som möjligt, och kommer att följas upp vid ett extra kontrollbesök den 23 juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!