Den gamla skabbräven fanns i Norra Svartbyn och den nya skabbräven siktades i närheten av Bränslan och Åberget.
– Räven hade endast avskalad svans så det är inte samma skabbräv. Räven i Norra Svartbyn var ju helt avpälsad så det här är en helt annan räv, säger Annelie Utterström.
Hon var i lördags ute och körde sin travhäst som Annelie har stallad på Bränslan. Klockan var vid 15.30-tiden när hon träffade på räven som håller till vid hästslingorna på Åberget.
– Räven träffar man på hela tiden när man är ute och kör. Jag kör min travhäst några gånger per vecka. Den här gången såg jag att räven var skabbangripen. Jag är en jägardotter så jag vet hur en skabbräv ser ut. Än så länge hade skabben bara hunnit angripa rävens svans som var som ett streck, säger Annelie Utterström.
Hästspåret går parallellt med en gång- och cykelbana mot Sävast innan den går vidare in i skogen.
– I skogen finns ett så kallat åtta-spår som är flitigt utnyttjat av hästägare. Vad gäller hästen så sätter ju djuret bara ned hovarna. Däremot så är det många hundägare som rastar sina djur i området. Hundarna tar ju i grenar och rullar sig också på marken där det kan ha varit skabbräv.
Hon tror att det är den milda vintern som fått skabben att bryta ut.
– Rävskabben trivs ju även i kyla och halvkyla också om man säger. När skabbrävarna tappar päls så fryser de fruktansvärt. Så en skabbräv söker ju sig till uthus eller under altaner där de kan få värme tillexempel från en husgrund. Så boende på Bodsvedjan kan nog hitta en död skabbräv under altan till sommaren.