När klockan slog midnatt sa Magnus till kirurgen att han kunde gratulera honom på 45-årsdagen.
– Jag låg på operationsbritsen med en hjärtinfarkt.
Bara timmarna senare kom nästa, massiva infarkt.
– Det var tur att jag redan låg på hjärtintensiven så att jag kunde få blixtsnabb hjälp, säger Magnus Sandberg.
I september är det fem år sedan han kom hem från tjänsteresan i London, dagen innan sin födelsedag. Hemma i Boden väntade Magdalena och sönerna William, Ludwig, Filip och Erik. Hela familjen brukade spela badminton ihop och det gjorde de den här kvällen också.
– Det gick väldigt trögt för mig. Jag fattade inte vad det berodde på, säger Magnus och berättar att han i bilen på väg hem kände sig illamående.
Eftersom Magnus medicinerat mot högt blodtryck sedan 30 års ålder bestämde han sig för att kontrollmäta trycket. Det var skyhögt!
– Jag tog kontakt med 1177, som bad mig repetera siffrorna innan de omedelbart bad mig ringa efter ambulans.
På sjukhuset gick allt fort. Magnus ballongsprängdes för kärlförträningar och han lades in på hjärtintensiven. Men Magnus kände att något var fel. Han kallsvettades och ringde på klockan.
– Då hade personalen redan reagerat på avvikelser i övervakningen. Jag hade drabbats av en till massiv hjärtinfarkt och opererades akut ännu en gång.
Magnus hade inte ont vare sig vid den första eller andra hjärtinfarkten och därför tror han inte att han hade överlevt om han blivit sjuk under sin Londonresa.
– Inte hade jag kontaktat sjukhuset bara för att jag mådde illa och kallsvettades. Jag hade nog gått och lagt mig. Det är viktigt att berätta att en infarkt inte alltid gör ont!
Magdalena nickar och säger att hon är glad att Magnus fanns nära vården när han blev sjuk. Magdalena säger att allt som hänt kom ikapp henne först efter några dagar, då Magnus började bli piggare.
– Då brast det för mig och jag bara grät och grät, säger hon.
Magnus bestämde sig direkt för att hitta tillbaka till sin fysiska form. Han promenerade, cyklade och började sedan jogga. I dag är Magnus i sitt livs form. Han cyklar milslånga lopp, springer ultralopp och tar sig an den ena tuffa utmaningen efter den andra.
På efterkontrollen kunde doktorn inte se ett enda spår av skador efter infarkterna.
– Det har jag mitt starka hjärta och de snabba vårdinsatserna att tacka för.