Fortsättningen på Svt:s succéserie Vår tid är nu hade smygpremiär på sex platser runt om i Sverige på söndagen. Sagabiografen i Boden var den enda platsen norr om Sundsvall som visade första och andra avsnittet av säsong tre.
Katarina Holmbom har följt serien och berättade att de är ett gäng kollegor på jobbet som tittar på den.
– Jag tycker det är roligt att det är en historisk skildring och att det är lite drama och mänsklighet hur det kan vara i livet.
Signe Strand, tio, var en av de yngsta i publiken. Hon ser serien tillsammans med sin mamma Annelie Strand, som tycker att det finns mycket historia i serien som man kan lära sig av.
– Jag tycker den är bra och underhållande, sa Signe.
Dramaserien sträcker sig över 25 år. Första säsongen utspelade sig 1945–1950, den andra 1955–1962 och den tredje 1969 -1971.
Det blir ytterligare en specialsäsong som kommer att visa vad som hände sommaren 1951. Den blir en slags julbonus och ser ut att bli den sista.
– Som det ser ut nu, sa Hanna Stjärne, som tillade att det är lite speciellt för henne eftersom det var ett av de första programbeslutet hon tog när hon började som VD på Svt.
– Det var en stor, stor investering. Det här är en av de största dramasatsningarna som Svt har gjort någonsin.
Det är ett beslut hon aldrig ångrat.
– Många tittar på serien tillsammans mellan generationerna. Den väcker många spännande samtal hur Sverige såg ut och vad som format Sverige, sa Hanna Stjärne.
Var fjärde svensk tittade på förra säsongen.
– Det är den mest framgångsrika dramaserien i Sverige på mer än ett decennium.
Hedda Stiernstedt berättade att serien har gjort fantastiskt mycket för henne, framför allt i hennes yrkesverksamma liv.
– Även om jag hade gjort fler jobb innan, så var det på ett sätt som att göra entré med den mest påkostade dramasatsningen i svensk historia som också har blivit en supersuccé. Det har varit en fantastisk upplevelse för mig och en drömroll att göra.
Det har också betytt att hon har fått vänner för livet. Hon är medveten om att hon fått uppleva något mycket speciellt och tar tillvara på de erfarenheterna hon fått.
– Vi har verkligen försökt ta tillvara varje minut och njuta av att spela de här rollerna. Det är helt fantastiskt att folk uppskattar serien. Det är en ynnest att få så många människors uppskattning, men det är också en skör sak.
Men kändisskapet i sig menar hon är luft. Det som det har givit med sig är att hon fått möjlighet att göra andra spännande jobb.
När hennes rollfigur Nina Levander kommer in i den tredje säsongen så har hon ingenting kvar; ingen man, ingen mamma, inga riktiga syskonrelationer att luta sig mot och inga vänner. Det hon har är klubben och relationen till sin dotter, som hon försöker klamra sig fast vid.
– Hon har varit en dålig mamma och gjort det man inte får göra som förälder – prioriterat sig själv. Det straffar sig., sa Hedda Stiernstedt.
Regissören Harald Hamrell hoppades naturligtvis på att serien skulle få en bra respons.
– Men att det skulle få den här digniteten det går inte att förutse. Man måste vara väldigt ödmjuk inför det. Det händer en gång i livet att man får vara med om en sådan här resa. Jag är tacksam och ödmjuk inför att ha fått vara med på en så här häftig resa och ha fått vara med om att berätta om den här tiden, sa han.