"Det känns enormt positivt"

Sanerings- och avfuktningsföretaget Ocab, med allt ifrån försäkringsbolag till fastighetsbolag som kunder, har etablerat sig med kontor i Boden.

Gunilla Andersson, Linn Wahlberg och Liselott Mukkavaara från Ocab.

Gunilla Andersson, Linn Wahlberg och Liselott Mukkavaara från Ocab.

Foto: Privat

Boden2022-05-04 16:01

Tidigare pendlade platschefen Linn Wahlberg till Luleåkontoret, men sedan ungefär en månad finns Ocab på plats i Boden.

– Kontoret är fortfarande under uppbyggnad, men under den senaste månaden utgår vi härifrån. Det går jättebra. Det känns enormt positivt, säger hon.

Varför valde ni att etablera er i Boden?

– Det beror delvis på att det kommer hända mycket i Boden i och med satsningarna, men det har också funnits ett behov redan innan det och det blir knappast mindre med tiden.

Företagets fokus är att rädda värden genom exempelvis sanering och avfuktning, men utför också rivningar om det behövs, berättar hon.

– Vi försöker behålla så mycket som möjligt. Det var någonting som lockade mig när jag sökte dit. Att det finns ett miljömässigt tankesätt bakom varje projekt. Det tyckte jag var intressant med Ocab, säger Linn Wahlberg som började på Ocab i januari.

Hon har tidigare arbetat som projektledare för olika arrangemang i Boden event. Hon är också egen företagare inom hästnäringen.

Hur ser förväntningarna ut inför framtiden?

– Vi hoppas att vi ska bli så stora som möjligt. Nu blir vi tre, fyra personer och så kommer man kunna låna personal mellan kontoren i Boden och Luleå, säger Linn Wahlberg och fortsätter:

– Jag skulle också vilja se att det blir som i Luleå med olika avdelningar och att vi ska växa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!