De flyttade till Frankrike och öppnade B&B

Anders Dahlquist och frun Anna flyttade till Frankrike för drygt ett år sedan. Nu driver de ett bed and breakfast i Languedoc-regionen.

Makarna. Anna och Anders Dahlquist tillsammans med Fabien Lefebvre (mitten) som äger Michelin-restaurangen Octopus.

Makarna. Anna och Anders Dahlquist tillsammans med Fabien Lefebvre (mitten) som äger Michelin-restaurangen Octopus.

Foto: Privat

Boden2017-09-30 16:00

Varmt, soligt och frodigt.

Det var vad tidigare officeren och diskjockeyn Anders Dahlquist, 64, från Boden och hans fru Anna, 51, mötte när de bosatte sig i bergsbyn La Tour-Sur-Orb för drygt ett år sedan.

Då hade de själva besökt flera bed and breakfast i södra Frankrike under fyra års tid.

Anna är väldigt matintresserad och framför allt inom det ekologiska och närproducerade.

Bland de 600 invånarna värnar man verkligen om kvalitet och enkelhet. Med allt från mat till produktionen av druvor.

Nu lever de sin dröm – och njuter av livet.

– Men det är inte utan jobb. Jag har gått ned åtta kilo. Vi har middagar med gästerna till runt midnatt och sedan går Anna upp klockan 05.30 och börjar baka bröd till frukosten, säger Anders Dahlquist till Norrbottens Affärer.

De har dessutom en svensk touch på maten de serverar på sitt bed and breakfast.

– Västerbottensosten och Gevalia-kaffet är stora vinnare. Dessutom bjuder vi grannarna på surströmming, säger Dahlquist.

Har ni några delikatesser från länet?

– Renfilé, rökt hjärta från älg och ren, som vi köper från Svantes Vilt. Vi serverar även hjortron och fisk från Norrbotten. Som svensk får du mer franskt, men fransmännen får en touch av Sverige.

Vad säger fransmännen?

– De har aldrig upplevt liknande smaker.

Pensionatet är fem rum stort och har gäster från hela världen.

– Vi har livskvalitet. Alla är måna om varandra och jantelagen existerar inte, säger Dahlquist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om