Däckföretagaren har börjat bygga nytt

Företagaren "Abuchi" Anigbogu som driver däckföretaget Däckera AB har gjort grunden till sin nya däckverkstad på Erikslund. Han bygger samtidigt som han sköter sin rörelse på Torpgärdan. "Jag har fått in en del pengar så jag hade råd att starta".

Äntligen. Nu är en grund gjuten till det som ska bli däckföretagaren "Abuchi" Anigbogu nya däckverkstad på Erikslund. "Platsen är perfekt för mitt företag."

Äntligen. Nu är en grund gjuten till det som ska bli däckföretagaren "Abuchi" Anigbogu nya däckverkstad på Erikslund. "Platsen är perfekt för mitt företag."

Foto: Lena Leffler

Boden2022-08-03 12:00

Hans företag hette tidigare Swedetrack AB men har bytt namn till Däckera AB. 2019 skrev vi om "Abuchi" Anigbogu som köpt loss en 6000 kvadratmeter stor tomt av Bodens kommun i närheten av Autotec. 

undefined
Aduabuchi Anigbogu i sin gamla verkstadslokal som börjar bli trång.

Hans däckverkstad som i dag finns på Verkstadsvägen börjar bli trångbodd. Förra sommaren frågade Norr Media när bygget skulle bli av och då blev företagarens svar att det handlar om pengar.

– I år blev bygget av för jag har kapital så det räcker och byggpriserna har också börjat gå nedåt igen efter pandemin och andra händelser som påverkat kostnaderna. Däremot gör jag ingen el, va, eller andra specialarbeten utan det gör experter.

undefined
Bakom "Abuchi" Anigbogu syns den färdiggjutna grunden som börjar vara klar.

"Abuchi" vill uppföra en byggnad på 1100 kvadrat. Nu i sommar har byggnadsarbetet kommit igång på tomten. Det finns en husgrund gjord och det är även uppfört en oljeavskiljare och en specialbrunn som fungerar som kommunal provtagningsplats.

– Jag kommer att bygga större än vad jag behöver redan från början för att inte sedan behöva bygga ut. I början kommer jag att använda runt 500 kvadrat i mitten av byggnaden för min däckfirma.

"Abuchi" Anigbogu har i dag fått banklån för en del av byggkostnaden och resten bekostar han själv. Han jobbade som bilmekaniker och med reservdelar i sitt gamla hemland Biafra. Efter han fick uppehållstillstånd i Boden var "Abuchi" ett tag på Däckia men valde sedan att starta eget och jobba åt sig själv. Idag har han haft sin industrilokal på 100 kvadrat sedan 2018 på Torpgärdan. 

undefined
Han kom som flykting från Biafra och har sedan 2018 drivit sitt däckföretag. "Jag har mycket kunder men en alldeles för trång lokal. Därför bygger jag en större och gör mycket på egen hand", säger "Abuchi" Anigbogu.

Lokalen är i dag för liten för "Anbuchi" som i sin rörelse säljer både nya och begagnade däck. Abuchi riktar också om hjul och fixar däck.I samband med att nybygget står klart så tror företagaren att det krävs mer än han själv som jobbar i företaget.

– Bygget får ta den tid det tar. Om verkstaden är klar till vintern eller hur långt vi kommit då är svårt att säga. Jag bygger samtidigt som jag även håller igång min rörelse. Just nu är jag på båda ställena. När allt står klart då flyttar vi hit. Det är en jättebra plats för mitt företag, säger "Abuchi" Anigbogu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!