På det grå betonggolvet står en metallbehållare som rymmer cirka 18 liter.
På en fasttejpad lapp har någon omsorgsfullt textat Cask Nolia.
– Jag har precis tillsatt jäst för att skapa kolsyra. Vi har hamnat lite i tidsnöd inför ölmässan i Luleå. Egentligen skulle jag behöva skruva lite till på receptet, men det ska bli spännande att höra vad besökarna tycker om vårt nya öl, säger bryggmästaren Mattias Rönnqvist.
För exakt 161 år sedan startade Norrbottens första bryggeri. Epoken varade i ett sekel.
Under de senaste åren har branschen vaknat till liv igen. I dag bryggs det öl som aldrig förr i Sverige.
Det var så det kom sig att 32-årige Joel Stenvall och 51-årige Mattias Rönnqvist en gång möttes.
– Vi träffades på en ölträff i Boden för några år sedan. Det tog väl tio minuter innan vi förstod att vi bara måste göra något tillsammans, berättar Joel Stenvall och brister ut i skratt.
För kompanjonen Mattias Rönnqvist handlar det om en gammal dröm som nu går i uppfyllelse. På 1980-talet arbetade han på en pub i Newcastle som serverade sitt eget öl.
Han försökte ta med sig idén till Stockholm, men på den tiden var svenska myndigheter inte lika begeistrade.
Nu tycks tiden ha hunnit i kapp 51-åringen som valt att flytta tillbaka till sin hemstad Luleå.
När Nolia Beer i dag slår upp portarna för sin första ölmässa i Norrbotten finns nio lokala mikrobryggerier representerade (se faktaruta).
Nolia Beer arrangerades första gången 2016 i Umeå. Efter tre år i björkarnas stad vill arrangörerna testa konceptet på en annan plats.
Egentligen var det meningen att mässan skulle arrangeras i Piteå, men det föll bort när Luleå Hockey dök upp och erbjöd ett samarbete.
– Det här är en engångsföreteelse. Efter arrangemanget kommer vi utvärdera om det är värt att göra någon fortsättning, men vi tror att det här konceptet ska fungera i fler städer, säger projektledaren Susanne Wikström.
Ett 40-tal utställare har anmält sig till mässan som arrangeras i Luleå Hockeys hemmarink. Merparten kommer från Norrbotten och Västerbotten.
Förutom öl serveras också vin, champagne, whisky, gin och diverse matdelikatesser.
Arrangören hoppas på uppemot 1 500 besökare.
Duon bakom Wilderness Brewery tror att ölmässan i Luleå kan bli en succé.
– Intresset är stort för hantverksöl i dag. Bara i Boden finns det fyra mikrobryggerier. Trots att vi startade bara för några månader sedan har folk redan hunnit ringa för att fråga om ett studiebesök, förklarar Joel Stenvall.
Dagen före julafton 2018 startade tillverkningen. Företaget har sina lokaler intill järnvägsstationen. Där finns ett kinesiskt bryggverk i rostfritt stål. Maxkapaciteten ligger på sammanlagt 1 800 liter.
I kontoret puttrar en bubblande, gulgrumlig vätska som värms upp i en glasbehållare. Det liknar en scen ur filmen om Dr Jekyll & Mr Hyde.
– De flesta bryggmästarna använder torrjäst, men jag håller på att experimentera med flytande jäst, förklarar Mattias Rönnqvist.
Med hjälp av ett mikroskop kan han räkna varje enskild jästpartikel och se till att exakt rätt antal tillsätts varje ny sats.
I dag levererar Wilderness Brewery öl till två restauranger i Boden. En matbutik har företagets sessions IPA på sina hyllor.
I juni sker nästa steg. Nu handlar det om att ta plats i Systembolagets beställningssortiment.
– Vi har redan blivit godkända. Om ett par dagar ska vi skicka sex flaskor till Systembolagets recensenter för att de ska kunna skriva ett omdöme av vår produkt, förklarar Joel Stenvall.
De två kompanjonerna anser sig komplettera varandra bra. Medan Mattias Rönnqvist står för yrkeskunskapen har Joel Stenvall tagit på sig entreprenörskapet.
Han har en helt annan ingång i verksamheten. Sedan snart fyra år tillbaka driver Joel Stenvall Western Farm tillsammans med kompanjonen Jonas Lundström.
I Wilderness Brewery fungerar han som företagsledare och marknadschef i en och samma person.
– Det här är något helt nytt för mig även om jag som krögare alltid varit intresserad av närproducerade matprodukter. Under det senaste året har jag börjat förstå att göra öl är en betydligt mer komplicerad process än jag någonsin kunnat ana.
Hur har ert öl blivit mottaget?
– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda lokaltillverkad öl till våra kunder. Hittills har mottagande varit positivt, uppger Joel Stenvall.
Bodenföretaget har plöjt ned uppemot en miljon kronor för att sätta snurr på verksamheten.
Någon lön har de två delägarna inte kunnat ta ut, trots att Mattias Rönnqvist tillbringar en stor del av sitt liv i mikrobryggeriet.
– Jag bestämde mig för att försöka vara ledig på lördagar, men den målsättningen sprack i helgen när jag satte en Irish Dry Stout. Det gör inget. Vi är eniga om vår affärsidé. Vi vill återskapa ett klassiskt hantverksöl som smakar precis som det gjorde förr i tiden och sånt måste få ta tid, berättar bryggmästaren.
Han säger sig ha två-tre riktigt bra recept och kanske ytterligare ett par som kan blir bra efter mindre justeringar.
Målsättningen är att brygga allt från stout och olika sorters ale till ljus lager.
Bryggmästaren Mattias Rönnqvist har 18 års erfarenhet av att skapa öl.
Fram till i julas har det mest skett på hobbynivå. Han är inte särskilt förtjust i ordvalet.
– Jag har en god vän som brukar säga att brygga öl är ingen hobby. Det är en livsstil. Min kompis har helt rätt.