Trotters – ny pub i engelsk design med flygande start

Bodensia öppnar snart puben – Trotters. Precis som på engelska landsbygden kommer det ibland erbjudas musikunderhållning med trubadur och quizkvällar, som i Morden i Midsommar, fast utan mord. "Det får vi hoppas", förkunnar Anna Forsman leende.

Den nya engelskinspirerade puben Trotters är till för hotellets gäster, bodensare och andra besökare i Boden, förklarar Anna Forsman, hotellchef på Bodensia.

Den nya engelskinspirerade puben Trotters är till för hotellets gäster, bodensare och andra besökare i Boden, förklarar Anna Forsman, hotellchef på Bodensia.

Foto: Lena Tegström

Boden2023-10-11 11:00

Hon är hotellchef på Bodensia i Boden och berättar att det är ägaren Per Hedmans idé, att öppna en pub i engelsk stil på hotellet.

– Han hade sugit på det här ett tag, säger Anna Forsman.

Det ska bli en pub dit man kan komma som man är. Den välkomnar hotellets gäster, bodensare och andra besökare.

Att puben är engelskinspirerad beror på att det är lätt att känna sig hemma i en sådan miljö, menar Anna Forsman, och kallar den ett "vardagshäng". Ungefär som ungdomsgården Heden-Hänget fast för vuxna och med generösare öppettider.

– Den blir gemytlig och kommer vara öppen varje dag, för det behövs ett sådant ställe i Boden. Det blir roligt med ett nytt inslag, säger Anna Forsman.

Hon ser deras satsning som ett komplement till övriga restauratörer i Boden.

– Bryggmästarn har alla spelen, Bränna nattklubb och DG11 en gastropub. Vi tycker det bara är roligt, för ju fler ställen som finns ju mer sugna blir människor på att gå ut. Det är bara bra och vi gör även saker tillsammans.

Puben med namnet Trotters, inte helt otippat är Per Hedman travintresserad, öppnar kring månadsskiftet oktober/november.

– Vi smygöppnar och har utnyttjat ytor som redan finns. Vi vill klara ut barnsjukdomar som kan uppstå när man öppnar något nytt, säger Anna Forsman.

Puben ska erbjuda underhållning av olika karaktär, kanske något musikquiz, och mat; dels enklare rätter, dels à la carte.

– Det ska finnas något som kan locka lördag som tisdag. Vi har inte satt menyn ännu, men man ska kunna äta en röding eller oxfilé, men också fish and chips eller hamburgare.

À la carte-restaurangen har Bodensia flyttat tillbaka en trappa upp. Den kommer fortsatt även ha lunchöppet och går att hyra för konferenser och stora fester som bröllop.

Det är Anna Forsmans första sommar på hotellet, som är ett affärs- och konferenshotell. Hon berättar att beläggningen nu har börjat att gå upp. I snitt har den legat på 54 procent.

– Vi har haft fullt vid flera tillfällen, vilket är jätteroligt. Det är säljare, resande och entreprenörer. Vi ska hjälpas oss åt med boende för longstay (entreprenörsboende reds.anm.), men kan inte ha alla på Bodensia.

De märker även av utökningen av Försvarsmaktens verksamhet. 

– Fast det kommer ta ett tag innan vi har fullt sju dagar i veckan, avslutar Anna Forsman.

Karta: Quality Hotel Bodensia
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!