Bittert slut för specialbageri

Flytten till Svedjebackas nedlagda kök hjälpte inte. Nu har Specialbageriet gått i konkurs.
? Det känns bittert, ja det är bara förnamnet, säger ägaren Solveig Blomqvist.

BODEN2006-01-13 06:30
Det är sex år sedan hon startade sitt specialbageri för att baka bröd utan gluten och laktos samt bröd för diabetiker. Solveig Blomqvist hyrde då in sig i den gamla tågrestaurangen vid Bodens järnvägsstation.<br>När Orientexpressen våren 2004 behövde lokalerna för sin matproduktion blev Solveig Blomqvist utan lokal. I fyra månader låg hennes produktion nere innan hon hittade den nya lokal på Svedjebacka.<br>Hon berättar att hon har fortsatt att baka bröd i samma anda, men att kostnaderna till slut blev för stora. Konkursen ser hon som sviter av den tid då produktionen stod still medan hon letade efter nya lokaler.<br>&nbsp;? Det blev högre hyra och hög-re fraktkostnader. Jag tappade också halva omsättningen eftersom jag inte har kunnat baka diabetesbröd. I det förra bageriet hade jag två beredningsrum, förklarar Solveig Blomqvist.<br>Känns meningslöst<br>Bland annat levererade hon sitt specialbröd till Konsumbutiker i länet samt till Bodens och Luleå kommuner.<br>&nbsp;? Just nu känns det meningslöst efter att jag lagt ner så mycket tid och kraft på bageriet. Vad jag ska göra i framtiden vet jag inte men jag kommer inte att jobba med livsme-del, säger Solveig Blomqvist.<br>Hon berättar att den bagerilokal som hon tvingades lämna för knappt två år sedan står tom i dag.<br>&nbsp;? Just därför känns det extra tungt att det skulle bli så här. Jag tycker att jag borde ha fått mer hjälp av kommunen.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om