Sedan i torsdags har bitcoinkursen tappat drygt 300 dollar.
I slutet av november kostade en bitcoin över 1.200 dollar. Vid 16-tiden på tisdagen låg priset på 560 dollar.
Orsaken till raset är tekniska problem på en av de största handelssajterna för valutan, Mt. Gox. Sedan i fredags har sajten begränsat handeln på obestämd tid.
"Datahallen klarar sig ett par år"
Günther Mårder, sparekonom på Nordnet, är orolig.
– Bitcoin kommer att dö ut inom tre till fem år. Det liknar mest en proteströrelse mot de banker som finns i dag. Jag är övertygad om att valutan kommer att sluta som ett digitalt samlarföremål, säger han.
Bolaget KNC Miner säljer specialdatorer som tar fram bitcoins och planerar en datahall i Boden med plats för dessa datorer.
– Med den nuvarande situationen tror jag att datahallen klarar sig ett par år kanske, säger Günther Mårder.
"En bubbla"
Även Robert Shiller, förra årets Nobelpristagare i ekonomi, dömer ut bitcoin som en bubbla. Till sina studenter på Yale-universitetet har han förklarat att valutan ”inte är en bra idé”.
– Det är en bubbla, det är ingen tvekan om saken. Det är ett fantastiskt exempel på en bubbla, har han sagt enligt Business Insider.
Klarna, ett av Europas största bolag inom nätbetalningar, har inga planer på att börja acceptera bitcoin.
– Som vi ser det är det en bubbla. Jag ser inga praktiska applikationer som är intressanta i stor skala, har vd Sebastian Siemiatkowski sagt till Financial Times.
"Någon form av reglering"
Andreas Kennemar är vd för KNC Miner.
– När internet startade var det samma sak, man beskrev det som en bubbla. Men man måste vara medveten om att det finns en risk som man tar med valutan, precis som med aktier. Det är en okontrollerad valuta som styrs av utbud och efterfrågan, det finns ingen insättningsgaranti som på banken, säger han.
Han tror dock att valutan måste regleras framöver.
– Någon form av reglering måste till. Jag tror inte att bitcoin kan nå ut till allmänheten om inte valutan regleras på något sätt. Någon form av insyn måste ske men i vilken grad återstår att se.