Årets Bodensare har gjort en imponerande resa

Folket har sagt sitt. Juan Handal är Årets Bodensare. Han kom som flykting till Harads för 19 år sedan – i dag är han en framgångsrik näringslivsprofil. Under lördagskvällen fick han äran att ta emot utmärkelsen.

Juan Handal är Årets Bodensare.

Juan Handal är Årets Bodensare.

Foto: Linda Sundström

Boden2022-04-23 21:02

Årets Bodensare, som Norr Media står för, är ett av de starkaste prisen på Bodens Näringslivsgala. Bodensarna har nominerat sina kandidater. Juryn har sedan valt ut ett antal personer som allmänheten fått rösta på. Näringslivsprofilen Juan Handal fick flest röster och tilldelas det ärofyllda priset på Bodens näringslivsgala.

Han tog emot utmärkelsen till folkets jubel.

Hur känns det?

– Det känns jätteroligt. Det är väldigt uppskattat, säger han och fortsätter:

– Det har varit en jobbig resa att börja från noll och komma som flykting. Jag har några personer att tacka. Jag vill tacka mina föräldrar som lämnade landet och har gett mig en framtid. Jag vill tacka Sverige och pensionärerna som byggt landet. Jag vill också tacka en speciell person som inte finns längre – Svante Renberg, som grundade Svantes vilt och bär.

Vad betyder priset för dig?

– Ett sådant här fint pris betyder allt.

Motivering: "Han kom som flykting till Harads för 19 år sedan – i dag är han en framgångsrik näringslivsprofil. Det är en imponerande resa Juan gjort, från att starta med tomma händer, till idag där han är fastighetsägare, ägare av en städfirma och ett tvätteri. Dessutom är han delägare i Haradsföretaget Svantes Vilt. Juan Handal är en viktig motor inom näringslivet i Harads och Boden, dessutom en uppskattad profil som skapar både tillväxt och glädje runt sig."

Årets Bodensare

Prissponsor är Norr Media och juryordförande samt prisutdelare är Sofia Forsberg.

Resterande nominerade: Familjen Turdieva, Pasi Roponen, Sandra Eriksson och Ann Selini.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!