Anlagd brand i tomt sexvåningshus i Boden

Vid sjutiden på lördagsmorgonen utbröt en lägenhetsbrand i ett hyreshus i Boden. Branden var med all sannolikhet anlagd.
Det sex våningar höga hyreshuset på Prästholmen i Boden har tidigare tjänat som flyktingförläggning, men i dag står hela byggnaden tom i väntan på rivning.

BODEN2005-12-19 06:30
I huset förvaras fortfarande möbler i varje lägenhet.<br>Branden utbröt i en lägenhet på den fjärde våningen. När Räddningstjänsten kom till platsen var hela trapphuset fylld med rök.<br>&nbsp;? Ytterdörren till den brandskadade lägenheten hade lämnats öppen, vilket hade gjort att röken kunde sprida sig i hela huset, berättar insatsledare Kurt Ögren till Kuriren.nu.<br>Räddningstjänstens styrka på sammanlagt tio man förvissade sig snabbt att det inte fanns någon person i lägenheten.<br>Insatsledare Kurt Ögren är övertygad om att det handlar om en anlagd brand.<br>&nbsp;? Så måste det vara. Inga hyresgäster bor kvar i hyreshuset och ytterdörren ska vara låst, så någon måste ha brutit sig in och anlagt branden, säger Kurt Ögren.<br>Ingen person skadades under släckningsarbetet som gick mycket snabbt. Skadorna begränsades till en lägenhet.<br>&nbsp;? Hela huset är byggt i betong, så det fanns liten risk att branden skulle sprida sig vidare. Men lägenheten är totalt utbränd, uppger insatsledare Kurt Ögren till Kuriren.nu.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om