Anhöriga vädjar: "Hjälp oss sista söket före vintern"

Mikael Simonssons anhöriga vädjar om hjälp att söka efter honom en sista gång före vintern. Tanken är att kraftsamla den 10 och 11 oktober i Notsel.

Mikael Simonsson, 45, har varit försvunnen sedan början av juli.

Mikael Simonsson, 45, har varit försvunnen sedan början av juli.

Foto: PRIVAT

Boden2020-10-06 05:00

Inför helgens sök är det sista anmälningsdagen tisdagen den 6 oktober. De som vill delta i Missing Peoples sök i helgen anmäler sig direkt till organisationen. Man kan anmäla sig på norrbotten@missingpeople.se. Man uppger namn, telefonnummer, tidpunkt för deltagande och om man har användbara färdigheter eller specialkompetens.

Missing People har intentionen att kraftsamla i området i Notsel där Mikael Simonsson, 45, sågs senast, eftersom det inte finns några indikationer på att han kan finnas någon annanstans.

Elina Sundqvist, systerdotter till Mikael, berättar att de som anhöriga har spekulerat kring alla möjliga scenarier. 

– Först tänkte vi att han åkt iväg någon annanstans, men när vi tittar på alla fakta så finns det ingenting som tyder på det. Det mest logiska är att han är kvar i området. 

Resursmässigt blir helgens insats den största genom tiderna, som Missing People Norrbotten genomför, och de ska för första gången gå skallgång i vatten.

– Det är tyvärr väldigt få som har anmält sig. I helgen när jag pratade med Magdalena (Nordsvan, tillförordnad verksamhetsledare för Missing people reds anm.) var det bara tio stycken. Det är på tok för lite, säger Elina Sundqvist. 

De anhöriga vädjar nu till allmänheten att ställa upp. De anhörigas fasa är att de aldrig ska få något svar på vad som hänt Mikael. Att han ska bli en siffra statistiken över försvunna personer. 

– Det här är sista söket de ordnar och då skulle man vilja att alla de som inte haft möjlighet tidigare kommer. Tänk om det skulle komma 100 personer så att vi får till ett ordentligt sök. Men den kapaciteten kan vi sedan känna att området är finkammat, att vi sökt överallt, säger Elina Sundqvist och vädjar också till företag om de skulle kunna bistå med arbetslag som kan delta i helgens insats. 

Systematiskt har polisen sökt igenom de eftersöksplatser, som den haft för avsikt att söka av. De har inga eftersöksplatser kvar att söka av, men förundersökning är fortsatt öppen. Elina Sundqvist säger dock att utredningen står still. 

– De följer ju upp tips, men det kommer ju inte in några tips längre.

Hittills har ett 30-tal anmält sig till Missing People uppger Magdalena Nordsvan. Inte alla kommer delta både lördag och söndag. Man ska inte heller känna det tvånget, säger hon. 

– Alla steg som tas är viktiga och värdefulla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!