Äldreboenden i Boden ska säljas

De omdiskuterade äldreboendena i Boden är på väg att säljas. Vem som köper fastigheterna är ännu inte känt.

SÄLJES. Midgårdarna på Prästholmen hör till de äldreboenden som Bodenbo vill sälja. På torsdag väntas en fastighetsaffär bli offentlig.

SÄLJES. Midgårdarna på Prästholmen hör till de äldreboenden som Bodenbo vill sälja. På torsdag väntas en fastighetsaffär bli offentlig.

Foto: Pia Bäckström

BODEN2008-02-19 01:45
Bodenbos styrelses beslut att bilda två bolag inför en förestående försäljning av äldreboenden har den sista tiden varit en het och omdebatterad fråga mellan alliansen och oppositionen. Bland annat beskyllde socialdemokraternas gruppledare Torbjörn Lidberg Bodenbos styrelse för att ha fejkat protokoll, att socialdemokraterna i styrelsen aldrig informerats om bolagsbildningen.Den styrande alliansen hävdade att brådskan med att bilda bolagen innan politiskt beslut fattats berodde på skattemässiga skäl.Skälet till att sälja fastigheterna är att Bodenbo behöver få loss pengar för att riva andra fastigheter. Enligt uppgifter till Kuriren är nu en fastighetsaffär klar.Björn Lindgren, Bodenbos vd, vill inte bekräfta uppgifterna men berättar att styrelsen har möte på torsdag förmiddag.-Efter mötet kommer vi att skicka ut ett pressmeddelande. Innan dess har jag inga kommentarer, säger han.De boenden som kan vara aktuella är bland annat Midgårdarna, Åcenter och Ågården.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om