Ägarebyte på Bodenpizzeria

Blå Ängeln har fått nya ägare efter familjen Gajic som slutar efter 20 år. Beata KerimRagir och sambon Mattias Schneider har tagit över. " Vi kör efter beprövat koncept men vill även fönya oss."

Nya ägare. Det är samboparet Mattias Schneider och Beate Kerim Ragir av pizzeria Blå Ängeln. " Vi ser fram emot att driva en egen rörelse".

Nya ägare. Det är samboparet Mattias Schneider och Beate Kerim Ragir av pizzeria Blå Ängeln. " Vi ser fram emot att driva en egen rörelse".

Foto: Lena Leffler

BODEN2017-06-20 12:43

Paret tog över restaurangen den 1 juni.

– Restaurangen har drivits av makarna Gajic och deras anställda. Makarna såg en möjlighet att gå i pension. Före vi tog över fick vi semester hela maj, så vi ser fram emot att arbeta hela sommaren. säger nya ägarna.

Beata KerimRagir har lång erfarenhet av restaurangbranschen. Hon var tidigare ägare av restaurangen Chili Chili som i dag är omdöpt till Da Vinci.

– Jag har jobbat i branschen nästan hela mitt yrkesliv eller 30 år. Före övertagandet jobbade jag bland annat åt Opalen i Boden och på Gammelstads konditori innan övertagandet av Blå Ängeln, säger 50-åringen.

Hennes sambo och delägare Mattis Schneider har däremit ingen erfarenhet av att äga en pizzeria.

– Nej, för mig är allt nytt. Jag jobbade på Scania i Luleå på 90-talet. Jag sade upp mig som säljare på Biltema där jag jobbat i 7,5 år.

Mattias ser det som att han går från ett serviceyrke till ett annat.

– Jag ska inte göra pizza, men här pratar man också med kunder och får direktkontakt även om det är skilda branscher, säger han , om arbetsbytet.

En anställd, MikosavSoskic följer med från den tidigare ägaren.

– Mikosav har mycket fasta kunder som kommer in och pratar med honom. Det finns en stabil kundkrets som vi hoppas få behålla och givetvis hitta fler kunder. Vi kommer att anställa några fler förutom oss själva som ska jobba i rörelsen, säger Beata Kerim Ragir.

Enligt henne kommer även utbudet framöver förändras utifrån vad kunderna behöver och frågar efter.

– Vi vill lära känna våra kunder bättre och inte skrämma bort befintliga kunder men kanske anpassa utbudet. Pizzorna finns kvar i vår grundmeny men vi kommer även att ta in fler vegalternativ. Vi har sedan tidigare bara en vegpizza. Det kommer mer och mer veganer och givetvis måste även restauangägare ha bitar som tilltalar en ny kundkrets.

De nya ägarna räds inte heller konkurrensen trots att det finns flera pizzerior i Boden sedan tidigare men även restauranger som serverar pizza på sin meny.

– Nej, vi har ett ganska bra läge och har inte botaniserat bland våra konkurrenter. Det är konkurrens oavsett vilken bransch man är i, säger paret.

Det är inte heller aktuellt att byta namn, trots ägarbyte.

– Nej, det vore dumt. Även om det finns en Blå Ängeln i Piteå. Det har kommit in folk och frågat efter mat som var beställd i Piteå. Vi tror ändå det är viktigt att behålla ett inarbetat pizzerianamn som folk ändå känner igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om